Prethodni članak
Sljedeći članak

Lovačko društvo Kuna najuspješnije je u pripremanju gulaša

Manifestacija „Dobro je, klanječko je“ nakon tri godine ponovno se vratila na središnji klanječki trg na veliku radost Klanjčana


Lijepo vrijeme, velik broj posjetitelja, bogat i raznovrstan program te natjecanje u kuhanju vinskog gulaša klanječkih udruga obilježili su manifestaciju „Dobro je, klanječko je“ koja je održana u nedjelju na Trgu Antuna Mihanovića.

Bogat i raznovrstan program

Klanječke udruge spremno su se odazvale manifestaciji pa je u Klanjcu bilo odličnih domaćih kolača, Lovačko društvo "Kuna" pripremilo je gulaš od divljači, dok su se klanječki vinari pobrinuli za degustacije.  Dječji vrtić “Kesten" i Osnovna škola Antuna Mihanovića pobrinuli su se za program za najmlađe, a potom je uslijedila i  mala prezentacija novoosnovanog klanječkog Sakura Karate kluba. U parku Kuće Klajn održana je  radionica cirkuskih vještina s voditeljicom Nikolinom Majdak, a jedan od najpoznatijih hrvatskih uličnih kreativaca Mario Miličić, umjetničkog imena Mane Mei, pokazao je kako ulična umjetnost izgleda na klanječkim zidovima.

„Klanjčani kuhaju jako dobre gulaše koji su svake godine sve bolji“

Središnji dio programa bilo je natjecanje u kuhanju vinskog gulaša u kojemu se okušalo 12 ekipa klanječkih udruga i ekipa Gradskog vijeća. 3. mjesto osvojila je ekipa gradskih vijećnica, koje su plijenile pažnju zanimljivim pregačama s natpisom „Kad vam zakuha Gradsko vijeće…“, 2. mjesto osvojio je DVD Rakovec, dok je najuspješnije u kuhanju gulaša bilo Lovačko društvo Kuna.

O kvaliteti spremljenih gulaša najbolje govori činjenica da su puno prije proglašenja pobjednika su svi kotlići bili prazni:

– Klanjčani kuhaju jako dobre gulaše koji su svake godine sve bolji. I mi se trudimo da ih svojim savjetima usmjerimo i da to bude onako kako treba biti. Gledali smo boju, okus i ljutinu, a svi gulaši su bili dobri tako da su odlučile nijanse  – rekao je predsjednik Ocjenjivačkog povjerenstva Dražen Đurišević. 

S obzirom na izjednačenost svih spremljenih gulaša, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec Snježana Horvatin otkrila nam je kako se ozbiljno razmišlja o novinama za sljedeću godinu:

– Iako smo događanje prošlog tjedna prebacili zbog lošeg vremena, danas su nas dočekale ljetne vrućine, a uz kotlić je bilo posebno vruće, no to danas nije nikome smetalo. S obzirom da su svi gulaši bili dosta ujednačeni, naš žiri je odlučio da ćemo se sljedeće godine okušati u nečemu drugom, a to će najvjerojatnije biti kotlovina – rekla je Snježana Horvatin.

Brlek: „Bitno je da se ovdje jedanput godišnje okupimo i družimo“

Ugodnom klanječkom popodnevu nazočio je i gradonačelnik Zlatko Brlek koji se rado družio sa svojim sugrađanima:

– Sretan sam da smo se nakon tri godine ponovno okupili na našem trgu. Ovdje je jako puno ljudi i puno naših klanječkih udruga odazvalo se natjecanju u pripremanju vinskog gulaša. Bilo je jako puno dobrih gulaša, na kraju je najbolji pobijedio, no to je i najmanje bitno. Bitno je da se ovdje jedanput godišnje okupimo i družimo. Nadam se da ćemo i sve ostale planirane manifestacije tijekom godine uspjeti realizirati – zadovoljan je uspjehom manifestacije Brlek.

Za dobru glazbu i raspjevanu atmosferu  pobrinuo se sastav „Vrijeme vinila“ pa je druženje Klanjčanki, Klanjčana i njihovih gostiju potrajalo do večernjih sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook