Prethodni članak
Sljedeći članak

Lobor ponovno ima županijskog prvaka: Domagoj Vuk je drugu godinu zaredom pobjednik natjecanja u oranju


I drugu godinu zaredom Domagoj Vuk iz naselja Vinipotok kod Lobora, osvojio je 1. mjesto u kategoriji plugova premetnjaka na 19. natjecanju orača Krapinsko-zagorske županije. Osvajanjem naslova županijskog prvaka, Domagoj je stekao pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske u oranju koje će se održati 29. rujna nedaleko Velike Gorice.

Domagoju je ovo tek drugi nastup na županijskom Prvenstvu, a da se u njemu skriva ogroman potencijal potvrđuje i rezultat s prošlogodišnjeg Državnog prvenstva.

– Osvojio sam 2. mjesto što je veliki rezultat s obzirom da sam u tom natjecateljskom dijelu zapravo – početnik – govori nam Domagoj, ali i priznaje da ima veliku privilegiju da s njim radi jedan od najboljih mentora.

– Treniram pod budnim okom Tomislava Kuharića, višestrukog prvaka Hrvatske. A kad imate uz sebe osobu s tolikim iskustvom, rezultat ne može izostati. Upijam svaki njegov savjet – kaže Domagoj.

Velika pomoć svim oračima je i činjenica da je Krapinsko-zagorska županija nabavila natjecateljske plugove, što svakako županijskim prvacima olakšava pripreme i nastup na Državnom prvenstvu.

– Naravno da je želja osvojiti naslov prvaka koje vam donosi plasman na Svjetsko prvenstvo. A kako to izgleda na smotri najboljih svjetskih orača imao sam se prilike uvjeriti prošle godine. Naime, putovao sam kao dio tima reprezentacije Hrvatske u Latviju. Također, prije više od deset godina, tada kao dječak, prisustvovao sam Svjetskom prvenstvu koje je održana u Hrvatskoj kod Biograda na Moru – priča Domagoj i dodaje da se tek na takvome okupljanju vidi koliko neke druge države ulažu u svoje natjecatelje u oranju.

– Vani je to ozbiljna disciplina, zapravo sport. Natjecatelji imaju svoje sponzore, cijeli tim ljudi koji se brinu i o najsitnijim detaljima. Mnogi možda ne znaju, ali suci u oranju ocjenjuju ukupno 16 kriterija. Svaki od njih se posebno vježba da bi u konačnici cjelokupni nastup i dojam bili savršeni – zaključuje Domagoj.

Mještani Lobora itekako su ponosni na svojeg prvaka.

– Čestitam Domagoju na ovom velikom rezultatu. S obzirom da je obranio prošlogodišnji naslov, nema sumnje da se u njemu skriva veliki potencijal. Svi znamo koliko je predan ovom sportu pa vjerujem da će i na Prvenstvu Hrvatske napraviti korak više te se popesti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja. Svi mu želimo da izbori plasman na Svjetsko prvenstvo – poručila je Ljubica Jembrih, načelnica Općine Lobor.

Dodajmo i da je u kategoriji plugova ravnjaka pobijedio Vilko Kukec.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook