Prethodni članak
Sljedeći članak

LJETO U MARIJI BISTRICI: Pogledajte tko je pripremio najbolju kotlovinu

Počela velika manifestacija ''Ljeto u Mariji Bistrici 2023.''


U subotu je počela velika manifestacija Turističke zajednice Općine Marija Bistrica ''Ljeto u Mariji Bistrici.'' Za otvorenje održan je Dan mjesnih odbora i tradicionalno natjecanje u pripremi bistričke kotlovine. Natjecale su se ekipe svih 10 bistričkih mjesnih odbora, a pobjedu je odnio MO Hum Bistrički, koji je time zaradio i novčanu nagradu Općine za određene radove iz svog djelokruga. Iza njega plasirali su se MO Marija Bistrica i Tugonica.

U ocjenjivačkom sudu bili su Ivana Šaka iz Restorana ''Dobro nam došel prijatel'', Mladen Micak iz Vinarije Micak i Nikola Domitran iz Mesnica ''Kudelić''. Uz Mjesne odbore natjecale su se i izvan konkurencije ekipe Općine Marija Bistrica i Komunalnog poduzeća ''Lijepa Bistrica''. No, suci su kupali i njihove 'uratke' i boljim proglasili onaj ''Lijepe Bistrice''. Za zabavu su bili zaduženi ''Črleni lajbeki''.

Subotnji je program završio uz 17. Glazbenu večer KUD-a Lovro Ježek. Uz organizatore, Limenu glazbu KUD-a, nastupili su i Tamburaški orkestar KUD-a ''Lovro Ježek'', Klapa Bistrica i Puhački orkestar ''Fužine''. Zanimljivo je da Limenu glazbu KUD-a ''Lovro Ježek'' vodi Robert Homen, a PO ''Fužine'' njegov brat Rudolf Homen, a jednu skladbu oba su orkestra izvela zajedno. Nakon programa za zabavu je bio zadužen band ''Antique''.


Program ''Ljeta u Mariji Bistrici'' nastavlja se već u subotu 10. lipnja i to tradicionalnom Vatrogasnom vježbom VZO Marija Bistrica, koja će se održati s početkom u 18 sati, u Tugonici, na prostoru Reciklažnog dvorišta općine Marija Bistrica. Sudjeluju društva VZO Marija Bistrica - Marija Bistrica, Selnica, Laz i Tugonica-Podgrađe, a uz njih i ZJVP Zabok. Također, u subotu Klapa Bistrica organizira 8. susret klapa u Mariji Bistrici, od 20 sati. Susrest će se održati na trgu pape Ivana Pavla II, ili u slučaju kiše u Domu kulture u Mariji Bistrici.

Uz Klapu Bistrica ove godine nastupaju muške klape Pinquentum iz Buzeta, Vinčace iz Novog Vinodolskog i Bošket iz Zagreba, te ženske klape Puntape iz Novog Vinodolskog, Figurin i Oželanda iz Zagreba te Ventula iz Splita. Nedjelja 11. lipnja pak donosi tradicionalnu biciklijadu četiri kapelice i hodočašće biciklista. U 9 sati služit će se misa u Crkvi na otvorenom bl. Alojzija Stepinca uz blagoslov biciklista i bicikala.

U 10 sati na redu je prijava i uplata kotizacije: odrasli 4 eura, djeca do 15 godina: besplatno, a u 10:30 sati uslijedit će start rutom Crkva na otvorenom bl. Alojzija Stepinca › Sv. Ladislav › Sv. Marija Magdalena › Sv. Rok › Prasvetište na Vinskom Vrhu › Hotel Kaj, gdje je u 13 sati predviđen ručak. U slučaju lošeg vremena biciklijada se otkazuje. Suorganizatori su VZO Marija Bistrica i GDCK Donja Stubica. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook