Prethodni članak
Sljedeći članak

Lidl uvodi veliku promjenu


Njemački trgovački lanac Lidl odlučio je trajno sniziti cijene nekih svojih vlastitih marki, piše Fenix magazin.

Snizit će se cijene brašna, jedne od najosnovnijih prehrambenih namirnica te raznih proizvoda od rajčice. Nova cijena za Nijemce će biti 65 umjesto 79 centi za kilogram pšeničnog brašna tipa 405.

Lidl je već ranije snižavao svojih proizvoda, pa je tako u svibnju snižena tjestenina za oko 20 posto. Ovog puta snizit će se proizvodi koji su Lidlove marke.

Dakle, osim brašna, snizit će se cijene za proizvode od rajčice. Konzerve sjeckane rajčice od 240 grama i pasirane rajčice od 500 grama, obje vlastite robne marke “Baresa”, bit će snižene s 0,85 eura na 0,79 eura, što znači da cijena kilograma pada na 3,29 eura, odnosno 1,58 eura.

Kupci će trostruko koncentriranu tubu paste od rajčice od 200 grama plaćati 1,09 umjesto dosadašnjih 1.19 eura, piše Fenix magazin.

Ovo bi mogla biti dobra vijest za kupce u Njemačkoj jer to bi moglo značiti da će se i druge trgovine mogle povesti za njihovim primjerom pa bi cijene mogle pasti i na drugim zemljama.

Zagreb.info poslao je upit Lidlu hoće li se slična pojeftinjenja dogoditi i u Hrvatskoj, a odgovorili su kako je Lidl Hrvatska sa snižavanjem cijena započeo još 4. rujna kada je krenula “posebna akcija unutar koje će svaki tjedan određeni proizvodi biti sniženi čak 50 posto. Također, od 11. rujna u Lidlu je trajno do 33 posto snižen dio proizvoda iz redovne ponude. Svaki tjedan Lidl će trajno snižavati cijene iz različitih kategorija proizvoda, što uključuje i osnovne živežne namirnice, a dosad je sniženo više od 120 proizvoda.

Također, Lidl neprestano ulaže u akcijske ponude, kojima je tjedno zahvaćeno i do 300 proizvoda.

Lidl Hrvatska ulaže iznimne napore kako bi amortizirao učinke inflacije a na svoje krajnje kupce, kod kojih je već dugi niz godina prepoznat upravo po tome da nudi najbolji omjer cijene i kvalitete”, poručili su iz Lidla.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook