Prethodni članak
Sljedeći članak

LIDL POKRENUO NATJEČAJ ZA DOMAĆE DOBAVLJAČE HRVATSKIH ruku djelo

OPG-ovi i drugi poljoprivredni proizvođači mogu se prijaviti od 5.5. do 30.6.

  • Lidlovi domaci dobavljaci_Miks Agro Kovacevic.jpg

    Lidlovi domaci dobavljaci_Miks Agro Kovacevic


Lidlov uspješni brend hrvatskih proizvoda Okusi zavičaja slavi 10 godina. Tim povodom, Lidl Hrvatska raspisuje natječaj usmjeren OPG-ovima i drugim poljoprivrednim proizvođačima. Natječaj naziva „Hrvatskih ruku djelo“ traje od 5.5. do 30.6., a prijaviti se mogu svi oblici poljoprivrednih proizvođača prehrambenih i neprehrambenih proizvoda.

Lidlovi domaci dobavljaci_PP Zlatko Vinkovic

Tijekom desetljeća postojanja, Okusi zavičaja razvili su se u jedan od najprepoznatljivijih Lidlovih brendova. Trenutno je pod brendom Okusi zavičaja kupcima dostupno 100-tinjak proizvoda, uz još 30-ak u povremenoj ponudi, a ti brojevi kontinuirano rastu. Lidlova želja i cilj je projektom „Hrvatskih ruku djelo“ podržati obiteljska gospodarstva i druge male dobavljače iz cijele zemlje, pružajući im priliku da postanu Lidlovi partneri i na taj način plasiraju svoje proizvode diljem Hrvatske. Lidlov natječaj „Hrvatskih ruku djelo“ obuhvaća sve kategorije proizvoda – prehrambene proizvode (voće, povrće, sokovi, vina, mliječni i suhomesnati proizvodi te drugo) i neprehrambene proizvode (sapuni, kozmetika, sredstva za čišćenje i drugo).

„U Lidlu smo jako ponosni na Okuse zavičaja koji ove godine slave 10. godišnjicu. Još od dolaska na hrvatsko tržište, Lidl pruža snažnu podršku hrvatskom gospodarstvu, pa tako danas surađuje s više od 400 domaćih dobavljača, a njihov popis se svake godine povećava. Natječaj Hrvatskih ruku djelo samo je nastavak poticanja domaće proizvodnje, a uz to, Lidlov cilj u Hrvatskoj i globalno je podizanje svijesti o važnosti uravnotežene prehrane te konzumiranju sezonskih, lokalno uzgojenih namirnica“ – poručila je ovom prilikom voditeljica Sektora korporativnih komunikacija Lidla Hrvatska Marina Dijaković.

Podsjetimo, brend Okusi zavičaja pokrenut je 2013. godine, a okuplja proizvode hrvatskog porijekla koji dolaze od domaćih dobavljača iz svih krajeva naše zemlje. Linija je prvotno uključivala 60-ak proizvoda: suhomesnate, riblje i mliječne, tjesteninu, voće i povrće, a kod Lidlovih kupaca je doživjela veliki uspjeh te se nastavila nadopunjavati novim proizvodima.

Lidl Hrvatska poziva OPG-ove, proizvođačke organizacije i druge organizacijske oblike poljoprivrednika da se prijave na natječaj „Hrvatskih ruku djelo“ od 5.5. do 30.6. Na poveznici https://okusizavicaja.hr/ možete pronaći informacije o natječaju, pravilnik te pristupni obrazac. Proizvođači na natječaj mogu prijaviti više vrsta svojih proizvoda, a nužno je da se radi o proizvodu hrvatskog podrijetla i vlastite proizvodnje.

Lidlovi domaci dobavljaci_OPG Marijan Balic

O Lidlu

Trgovačko društvo Lidl, kao dio maloprodajne grupe Schwarz sa sjedištem u Neckarsulmu, jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Društvo Lidl trenutačno ima više od 12.000 trgovina i više od 200 logističko distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.

Kao diskontna maloprodaja, Lidl se vodi načelom optimalnog odnosa cijene i kvalitete za svoje kupce. Jednostavnost i usmjerenost na procese određuju svakodnevno poslovanje u trgovinama, lokalnim logističko distributivnim centrima i servisima. Kao upravitelj čitavog sustava, Lidl Stiftung sa sjedištem u Neckarsulmu, odgovoran je za dizajn i strukturu standardiziranih procesa.

Lidl trenutno ima više od 360.000 zaposlenika. Dinamika svakodnevnog rada, snaga tima kao rezultat toga te pravednost pri ophođenju karakteriziraju rad u Lidlu širom svijeta. U svakodnevnom poslovanju, Lidl preuzima odgovornost za ljude, društvo i okoliš. U Lidlu, održivost znači ispunjenje obećanja o kvaliteti svaki dan.

Schwarz grupa, koja diljem svijeta posluje kao maloprodajna grupacija, u fiskalnoj godini 2021. generirala je promet od 133,6 milijardi eura.

Tvrtka Lidl u Hrvatskoj posluje od 2006. godine, otkad je svoju prodajnu mrežu proširila diljem Hrvatske otvorivši 107 trgovina i 2 logističko-distributivna centra te zaposlivši više od 3200 zaposlenika.

Kontakt Lidl Hrvatska:

[email protected]

www.lidl.hr

Facebook: http://bit.ly/2g4ZzGP

Instagram: @lidl_hrvatska

Lidlovi domaci dobavljaci_OPG Cajkulic

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook