Prethodni članak
Sljedeći članak

'Liberalizacija neće pridonijeti širenju virusa, a ako vidimo da je to izmaklo kontroli, vratit ćemo odluku na staro'

Danas i sutra će sigurno biti gužve u trgovinama, no ono što je bitno je pridržavati se uputa stožera, ne se grupirati, upozorio je župan Kolar


foto: ilustracija

Na novinarsko pitanje, župan Željko Kolar na press konferenciji odgovorio je da liberalizacija protoka ljudi kroz županiju nema veze s gužvama u dućanima, kako je Nacionalni stožer donio odluku da u ova tri dana trgovine rade od 7 do 20 sati. - Preko 600 tisuća propusnica je izdano u Hrvatskoj, liberalizacija sigurno neće pridonijeti stvaranju gužvi u centrima na području naše županije – istaknuo je Kolar.

- Danas i sutra će sigurno biti gužve u trgovinama, no ono što je bitno je pridržavati se uputa stožera, ne se grupirati. Samo o nama i našem ponašanju ovisti rezultat ukupne naše borbe protiv koronavirusa. Pohvaljujem 99,9 posto stanovništva KZŽ koje se pridržava uputa, jer nismo imali širenje lokalnom transmisijom, nego u užem krugu obitelji i to je najbolja potvrda da ova liberalizacija neće pridnijeti širenju virusa. Ako vidimo da je to izmaklo kontroli, vratit ćemo odluku na staro. Pratit ćemo situaciju iz dana u dan i donositi i druge odluke, a sporazumi koji su potpisivani su potpisivani na dobrovoljnoj bazi – napomenuo je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook