Prethodni članak
Sljedeći članak

[DOBRE VIJESTI] U Zagorju se smanjuje broj zaraženih u odnosu na testirane osobe

Svim žiteljima Krapinsko – zagorske županije i ljudima dobre volje želim sretan Uskrs, provedite u ga u krugu svoje najuže obitelji, s porukom - ostanite doma, poručio je župan Kolar


Župan Željko Kolar obraćanje na pressici počeo je s dobrim vijestima, istaknuvši da se ozbiljno smanjuje postotak zaraženih osoba u odnosu na testirane. – Na vrhuncu je u Pregradi broj oboljelih u odnosu na testirane bio 25 posto, a u Hrvatskoj je taj prosjek između 10,5 i 11,5 posto. S današnjim danom smo na 17,5 posto pali, za 8 posto, i to je odlična vijest za sve stanovnike KZŽ. Procjene koje sada epidemiološka služba radi u odnosu na prve kontakte su ohrabrujuće, polako i sigurno ćemo doći na postotak koji je na području čitave RH – istaknuo je župan.

Iskoristio je priliku da ponovno zahvali svim zdravstvenim djelatnicima, istaknuvši da rade izuzetno težak posao s velikom profesionalnošću i empatijom prema pacijentima. Župan je zahvalio i djelatnicima Crvenog križa, policije, vatrogascima, blagajnicama, trgovcima i svima koji kroz ovo vrijeme rade u otežanim uvjetima, kao i novinarima, napomenuvši da kada prođe epidemija koronavirusa, slijedi ekonomska kriza. - Svi ćemo se morati resetirati na neki način i prilagoditi novim uvjetima. S današnjim danom ima 2580 nezaposlenih na području KZŽ, pratimo podatak koliko je naših firmi predalo zahtjev i za koliko radnika koji će iskoristiti mogućnost minimalne plaće. Pripremili smo dvije razine rebalansa proračuna, jedan konzervativan i jedan liberalniji, s kojim ćemo izaći na Skupštinu KZŽ, donijeti odluku nakon 15. travnja kad vidimo kompenzacijske mjere države prema regionalnoj i lokalnoj samoupravi. Vidjet ćemo koje ključne mjere oko poreza na dohodak država priprema, jer nam je to 95 posto ukupnog prihoda. Najveće firme rade čitavo vrijeme, Omco, Vetropack, Dunapack, zdravstvene ustanove. Kad vidimo kako će završiti mjesec, odlučit ćemo s kojim mjerama ćemo ići – rekao je župan.

Zahvalio je i firmi Salvus vlasnika Teodora Švaljeka koji je danas za OB Zabok te specijalne bolnice u Stubičkim i Krapinskim Toplicama donirao medicinsku opremu u vrijednosti 18 tisuća kuna za svaku ustanovu.

-Na kraju svim žiteljima Krapinsko – zagorske županije i ljudima dobre volje želim sretan Uskrs, provedite u ga u krugu svoje najuže obitelji, s porukom - ostanite doma! – zaključio je župan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook