Prethodni članak
Sljedeći članak

LAG Zagorje-Sutla poziva vas da se prijavite na besplatni program osposobljavanja za Eko poljoprivrednicu

Poziv za žene koje traže posao i/ili žele pokrenuti vlastiti posao


Projekt: Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja „Žene biraju novu šansu“   UP.01.3.1.01 - Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III

 POZIV 

za žene koje traže posao i/ili žele pokrenuti vlastiti posao 

LAG Zagorje-Sutla poziva vas da se prijavite na besplatni program osposobljavanja za

Eko poljoprivrednicu!

 

Više informacija o programu osposobljavanja za Eko poljoprivrednicu, kao i o komunikacijskim vještinama, pisanju poslovnog plana i prezentaciji možete dobiti na radionici koja će se održati u 

Zaboku, 07.02.2020. u Zelenoj dvorani (Trg svete Jelene 6)

s početkom  u 11 sati.

 

Molimo sve zainteresirane za radionicu da se prijave na e-mail: [email protected] ili broj telefona: 099/423-7151.

U prijavi molimo navedite ime i prezime, kontakt, općinu/grad te kratki razlog za uključivanje u program osposobljavanja.

Program osposobljavanja za EKO poljoprivrednicu održavat će se od 16. ožujka 2020. godine u trajanju od 150 školskih sati u Pučkom otvorenom učilištu Krapina (Šetalište narodnog preporoda 13, Krapina). Sve polaznice koje uspješno završe program stječu pravo upisa kvalifikacije u radnu knjigu.

 

O osposobljavanju

Programom će se polaznice osposobiti za obavljanje poslova EKO poljoprivrednice, a završetkom osposobljavanja polaznice će znati:

a)           Primijeniti osnovna načela ekološkog uzgoja.

b)           Pripremiti tlo za sjetvu i sadnju poljoprivrednih kultura na ekološki način.  

c)            Razlikovati i primijeniti uzgojne mjere, zahvate, te alate i opremu za ekološku proizvodnju poljoprivrednih kultura.

d)           Proizvesti kompost na eko – način.

e)           Zaštititi kulture od bolesti, štetnika i korova na ekološki način.

f)            Prepoznati vrijeme zrelosti poljoprivrednih kultura, ubrati ih i skladištiti.

g)           Primijeniti pravila zaštite na radu i pružanja prve pomoći.

Pravo na sudjelovanje imaju nezaposlene žene (dugotrajno nezaposlene imaju prednost), neovisno o tome jesu li prijavljene na Hrvatski zavod za zapošljavanje. Predviđen broj sudionica je 5.

Za sve korisnice programa osposobljavanja osigurat će se mentorstvo i savjetovanje kroz koje će se pratiti njihovo napredovanje u procesu traženja posla ili samozapošljavanja te pomoć u pokretanju OPG-a kao i edukaciju o izradi poslovnog plana za prijavu na mjere ruralnog razvoja. Također, korisnice će imati pristup online platformi za učenje.

Ukratko o projektu

Kako bi smanjile diskriminaciju u svijetu rada i podržale dugotrajno nezaposlene žene u Gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji CESI, LAG Zagorje - Sutla i Pučko otvoreno učilište Krapina provode dvogodišnji program edukacija i podrške za dugotrajno nezaposlene žene i žene koje su na bilo koji način izložene spolnoj diskriminaciji u svijetu rada i procesima zapošljavanja.

Projekt “Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja "Žene biraju novu šansu" je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda“. Projekt će se provoditi u razdoblju od 26.03.2019. do 26.03.2021. Ukupna vrijednost projekta iznosi 912.485,42 kune.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook