Prethodni članak
Sljedeći članak

[KUP ZABOČKIH KVARTOVA - UREDI SVOJ KVART] Kaptol 1 prvi pobjednik

U Zaboku u organizaciji sportske udruge "Zabočki lavovi" po prvi puta organiziran mini nogometni turnir pod nazivom "Kup zabočkih kvartova - uredi svoj kvart"


foto: zajednička fotografija Kaptola 1 i Pavlovca

Zabočki lavovi, na čelu s predsjednikom Markom Deakom, uspješno su organizirali kup zabočkih kvartova, pod nazivom "Kup zabočkih kvartova - uredi svoj kvart". Članovi ove udruge marljivo su radili nekoliko mjeseci, pobijedili na projektu "Uzmi pare i napravi nešto za mlade", a nakon toga i organizirali turnir za primjer. Turnir zabočkih kvartova okupio je 16 momčadi, a među igračima su bila i takva imena kao što su Vedran Celjak, Stjepan Poljak, Fran Tomek, Jurica Jurčec, Karlo Deak i još mnogi, mnogi drugi vrhunski nogometaši.

Nakon cjelodnevnog kvalitetnog mini nogometa, pobjedu je odnijela momčad Kaptol 1 u sastavu: Zoran Mihovilić, Davor Iskrić, Marko Belanović, Hrvoje Jurina i Vedran Piljek. Oni su u finalu sa čistih 3:0 savladali momčad Pavlovca. Igrači Kaptola 1 zaista su pokazali najviše, pa i ne čudi što su osim glavne nagrade, dobili i sve tri pojedinačne nagrade. Tako je najbolji igrač Davor Iskrić, najbolji strijelac s osam golova Marko Belanović, a heroj ulice ili onaj igrač koji je najviše pridonio pobjedi u finalu, je Zoran Mihovilić koji je zabio prvi pogodak i asistirao Iskriću za drugi pogodak, a povrh toga i zatvorio sve prilaze vratima Pavlovčanima, koje je predvodio Karlo Deak.

Iako su na kraju bili treći, mladići okupljeni u momčad Centar 2 (Fran Šoštar, Denis Mladenović, Tin Gregurić i Matija Črnjević) pobrali su najviše simpatija kod mnogobrojnih gledatelja. Otvorena i lepršava igra koštala ih je poraza u polufinalu od kasnijih pobjednika, no do tog su trenutka apsolutno pokazali najviše. Osobito je bio raspoložen Tin Gregurić, kojeg su mnogi smatarali najboljim igračem turnira.

Po završetku turnira, nagrade su se dijelile u Old rock baru u Zaboku, koji je širom otvorio vrata svim igračima ovog turnira, a after party je trajao do dugo u noć. Nagrade su dijelili gradonačelnik Grada Zaboka Ivan Hanžek i njegova zamjenica Valentina Đurek.

Organizacija je bila zaista na vrhunskom nivou. Zabočki lavovi pazili su na svaki detalj, a vješto su se koristili i društvenim mrežama. Iz tog razloga ne sumnjamo da je pred ovim turnirom lijepa budućnost.

Glavnu nagradu od 15.000 kuna pobjednik mora iskoristiti na uređenje dječjeg parka ili sportskog igrališta u svom kvartu. Dečki iz Kaptola 1 otkrili su nam da će to biti igralište iza zgrade nasuprot zabočkog groblja i pokraj suda.

Sve utakmice na turniru vrlo dobro su odsudili Alen Gamilec, Ivan Družanović i Ivan Vuković.

- Stari kup kvartova bio je na svoj način "zatvorena struktura" i uglavnom su nastupale momčadi iz centra grada. Mi smo došli na ideju da okupimo sve najbolje haklere iz svih dijelova Zaboka, s time da pravo igranja imaju i registrirani igrači. Interes za to bio je veliki. U organizaciji turnira puno nam je pomogao Grad Zabok, a u sklopu projekta "Uzmi pare i napravili nešto za mlade" osvojili smo s našim projektom prvo mjesta i dobili smo i novčana sredstva za organizaciju kvalitetnog turnira. Projekt je po meni u potpunosti uspio. Turnir je atraktivan, igra se kvalitetan nogomet s velikim žarom, što je prepoznalo i gledateljstvo. Sama ideja je vrlo humana, jedan kvart će dobiti novo igralište. I dalje ćemo organizirati kup kvartova, a pokušat ćemo održati i na  sličan način neki turnir u drugim sportovima - riječi su Marka Deaka, predsjednika sportske udruge Zabočki lavovi.

foto: Zoran Mihovilić, Davor Iskrić i Marko Belanović

Rezultati

Četvrtfinale:

Dubrava - Pavlovec 1:4 (Jurčec/Deak 2, Celjak, Turk)

Kaptol 1 - Tisanić Jarek 3:1 (Belanović, Jurina, Iskrić/Belanović (ag))

Centar 2 - Centar 1 2:1 p (0:0)

Kaptol 2 - Jakuševec/Tomeki 1:3 (Bajs/Sente, F. Tomek, M. Tomek)

 

Polufinale:

Pavlovec - Jakuševec/Tomeki 2:1 p (Deak/Sente)

Kaptol 1 - Centar 2 8:1 (Belanović 3, Jurina 2, Iskrić, Mihovilić, Piljek/Črnjević)

 

Za 3. mjesto: Centar 2 - Jakuševec / Tomeki 3:1 (Mladenović 2, Gregurić/Papišta)

CENTAR 2: Šoštar, Mladenović, Gregurić, Črnjević.

JAKUŠEVEC/TOMEKI: Kos, M. Papišta, Sente, Prekratić, D. Papišta, Vrančić, Jelenčić, Mat. Tomek, D. Tomek, F. Tomek, Premrl, M. Tomek.

 

FINALE

PAVLOVEC - KAPTOL 1 0:1

STRIJELCI: 0:1 Mihovilić (p), 0:2 Iskrić, 0:3 Belanović.

PAVLOVEC: Hanžić, Poslek, Huis, Deak, Celjak, Jelenčić, Vančina, Turk, Dragčević.

KAPTOL 1: Mihovilić, Iskrić, Jurina, Belanović, Piljek.

 

Konačni poredak:

 1. Kaptol 1

 2. Pavlovec

 3. Centar 2

 4. Jakuševec/Tomeki

 

Najbolji igrač: Davor Iskrić (Kaptol 1)

Najbolji strijelac: Marko Belanović 8 golova (Kaptol 1)

Heroj ulice: Zoran Mihovilić (Kaptol 1)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook