Prethodni članak
Sljedeći članak

Kumrovečki vatrogasci nabavili opremu preko Fonda solidarnosti


Dobrovoljno vatrogasno društvo Kumrovec sudjelovalo je i u drugom krugu natječaja Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, stoga su DVD – u, prijavom na ovaj natječaj kroz projekt „Izvanredna nabava nove opreme za potrebe službe spašavanja zbog zamjene uništene, oštećene i rashodovane opreme DVD-a Kumrovec“, odobrena financijska sredstva u ukupnom iznosu od 21.298,98 eura.

-Zahvaljujući financijskim sredstvima iz Fonda solidarnosti Europske unije koja su nam dodijeljena, oštećenu, uništenu i rashodovanu opremu zamijenili smo novom. Time smo nadomjestili opremu vatrogasnog društva, te opremili interventnu postrojbu DVD-a Kumrovec.

Zahvaljujemo Europskoj uniji, Ministarstvu unutarnjih poslova, Upravi za europske poslove, međunarodne odnose i Fondove europske unije na dodijeljenim financijskim sredstvima.

Zahvaljujemo se tvrtki Vatropromet d.o.o. koja je isporučila opremu. Hvala voditelju projekta predsjedniku DVD-a Kumrovec Tomislavu Štefanu, te članovima društva koji su pripomogli projektu – kažu iz DVD – a.

DVD Kumrovec je kroz Fond solidarnosti Europske Unije u prvom krugu natječaja ostvario financijska sredstva u iznosu od 44.775,37 eura, te u drugom krugu natječaja 21.298,98 eura, što je ukupno 66.074,35 eura.

-Oprema nam je od iznimnog značaja za operativni rad, ali i uvježbavanje operativnih vatrogasaca. Omogućiti će nam daljnje operativno djelovanje u svrhu pružanja pomoći, zaštite i sigurnosti našim mještanima, ali i zaštitu operativnih vatrogasaca na intervencijama – naglašavaju iz DVD – a.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook