Prethodni članak
Sljedeći članak

Kroz mjesec do dva trebali bi krenuti radovi na zamjeni krovišta na krapinskoj školi

Iako ne idu planiranim tempom zbog krize, gradnja ŽCP – a Dolac i zamjena krovišta na OŠ Augusta Cesarca Krapina ipak će biti realizirani


Što se tiče izgradnje Željezničko – cestovnog prijelaza Dolac u Krapini, radovi ne teku planiranim tempom. Naime, nakon što su radovi započeli, bilo potrebno napraviti izvedbeni projekt za postavu kompletne signalizacije, odnosno osiguranja prijelaza.


- Izvedbeni projekt je napravljen, na njega je još morao HŽ dati svoju suglasnost, ali, na žalost, tada se dogodio koronavirus i potres, pa je dio službi HŽ-a počeo raditi naizmjence ili od kuće. Dio zgrada HŽ-a je i oštećen u potresu pa su službe porazmještene po nekim drugim objektima. Stoga smo malo duže čekali suglasnosti, ali vjerujem da ćemo do konca svibnja i pismeno dobiti suglasnost kako bi se ti radovi mogli završiti u lipnju i instalirati se ta oprema – pojasnio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Kriza je utjecala i na druge projekte. Tako je malo zastao projekt zamjene krovišta na Osnovnoj školi Augusta Cesarca, no ipak su nedavno stigle dobre vijesti. – U lipnju prošle godine olujno je nevrijeme diglo dio krovišta na školi. Morali smo staviti betonske blokove i uvidom u stanje krovišta zaključili smo da je potkonstrukcija u potpunosti trula i da je oštećen limeni pokrov – rekao je gradonačelnik. U kontaktu s nadležnim ministarstvima napravljena je projektnu dokumentaciju za zamjenu kompletnog krovišta, osim na dijelu dvorane gdje je zamijenjeno 2014. godine. Krovište će se zamijeniti željeznom potkonstrukcijom, a ne drvenom kao do sada. - Na sjednici Vlade održanoj u Krapini u prosincu, projekt je odobren, no, kad je krenula procedura, dogodio se potres, u kojem je stradao dobar dio školskih zgrada, a trebalo je i smanjivati proračun zbog problema uzrokovanih koronavirusom. Ipak, drago mi je što projekt podržan na nedavnoj sjednici Vlade. Nakon provedenog postupka javne nabave, u elektroničkom oglasniku javne nabave, objavljena je Odluka o odabiru i vjerujem da bi, nakon što prođu žalbeni rokovi, kroz mjesec – dva mogli bi krenuti radovi – kaže gradonačelnik Gregurović. Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirat će 80 posto troškova, a Grad Krapina sudjelovat će s 20 posto.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na autocesti A1 između čvora BRINJE i tunela BRINJE u smjeru Dubrovnika zbog prometne nesreće vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h jednim trakom. Zbog pojačanog, povremeno gustog prometa moguće su poteškoće, zastoji i vožnja u koloni na grad...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program