Prethodni članak
Sljedeći članak

Kroz mjesec do dva trebali bi krenuti radovi na zamjeni krovišta na krapinskoj školi

Iako ne idu planiranim tempom zbog krize, gradnja ŽCP – a Dolac i zamjena krovišta na OŠ Augusta Cesarca Krapina ipak će biti realizirani


Što se tiče izgradnje Željezničko – cestovnog prijelaza Dolac u Krapini, radovi ne teku planiranim tempom. Naime, nakon što su radovi započeli, bilo potrebno napraviti izvedbeni projekt za postavu kompletne signalizacije, odnosno osiguranja prijelaza.


- Izvedbeni projekt je napravljen, na njega je još morao HŽ dati svoju suglasnost, ali, na žalost, tada se dogodio koronavirus i potres, pa je dio službi HŽ-a počeo raditi naizmjence ili od kuće. Dio zgrada HŽ-a je i oštećen u potresu pa su službe porazmještene po nekim drugim objektima. Stoga smo malo duže čekali suglasnosti, ali vjerujem da ćemo do konca svibnja i pismeno dobiti suglasnost kako bi se ti radovi mogli završiti u lipnju i instalirati se ta oprema – pojasnio je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Kriza je utjecala i na druge projekte. Tako je malo zastao projekt zamjene krovišta na Osnovnoj školi Augusta Cesarca, no ipak su nedavno stigle dobre vijesti. – U lipnju prošle godine olujno je nevrijeme diglo dio krovišta na školi. Morali smo staviti betonske blokove i uvidom u stanje krovišta zaključili smo da je potkonstrukcija u potpunosti trula i da je oštećen limeni pokrov – rekao je gradonačelnik. U kontaktu s nadležnim ministarstvima napravljena je projektnu dokumentaciju za zamjenu kompletnog krovišta, osim na dijelu dvorane gdje je zamijenjeno 2014. godine. Krovište će se zamijeniti željeznom potkonstrukcijom, a ne drvenom kao do sada. - Na sjednici Vlade održanoj u Krapini u prosincu, projekt je odobren, no, kad je krenula procedura, dogodio se potres, u kojem je stradao dobar dio školskih zgrada, a trebalo je i smanjivati proračun zbog problema uzrokovanih koronavirusom. Ipak, drago mi je što projekt podržan na nedavnoj sjednici Vlade. Nakon provedenog postupka javne nabave, u elektroničkom oglasniku javne nabave, objavljena je Odluka o odabiru i vjerujem da bi, nakon što prođu žalbeni rokovi, kroz mjesec – dva mogli bi krenuti radovi – kaže gradonačelnik Gregurović. Ministarstvo znanosti i obrazovanja financirat će 80 posto troškova, a Grad Krapina sudjelovat će s 20 posto.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook