Prethodni članak
Sljedeći članak

Krizmanić o godini iza nas: 'Većinu planiranih projekata smo realizirali, pa i onaj najvažniji: izgradili i otvorili Dječji vrtić Jurek'

Gornjostubički načelnik Jasmin Krizmanić zadovoljan je godinom na izmaku i projektima koji su u 2021. odrađeni


Godinom na izmaku zadovoljni su u Gornjoj Stubici. Načelnik Jasmin Krizmanić kaže kako je većina planiranih projekata realizirana ili je u fazi realizacije. Upravo pred kraj godine završen je i projekt uređenja općinskih nerazvrstanih cesta, i to Odvojak Jelovečki (Sveti Matej), odvojak Horvati (Gusakovec) i odvojak Božići (Brezje). Vrijednost radova iznosi oko 310 tisuća kuna, a kako nam je rekao načelnik Krizmanić, veći dio sufinanciran je sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Vrtić – najveći projekt

Ipak, najveći projekt na koji je najviše ponosan jest izgradnja i otvaranje Dječjeg vrtića Jurek. – Bilo je tu puno poslova od građenja, opremanja, osnivanja ustanove, upisa i prihvata djece, zapošljavanja… Sve smo to uspjeli odraditi i, evo, 2. studenoga naša dječica ušla su i vrtić, kojeg je blagoslovio kardinal Josip Bozanić – rekao je Krizmanić. Vrtić je u potpunosti popunjen, ima dvije jasličke i tri vrtićke skupine. – Možemo reći da nismo imali niti problema kod zapošljavanja odgojitelja, iako smo ih očekivali, obzirom na veći broj novootvorenih dječjih vrtića na području naše županije, no radna mjesta smo popunili – dodao je načelnik, napomenuvši kako je za projekt „Građenje javne i društvene namjene, predškolska ustanova – dječji vrtić, 3. skupine“ Općini od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dodijeljeno 2.846.563,02 kune.

Modernizacija javne rasvjete se nastavlja

Uz ovaj kapitalni projekt, izvodili su se radovi na redovnom uređenju nerazvrstanih cesta, uređivalo se groblje, sanirala klizišta i modernizirala javna rasvjeta. – Sanirali smo klizište ispred mrtvačnice na mjesnom groblju u Gornjoj Stubici. Cijena navedenog projekta iznosila je oko 568.000 kuna. U sklopu navedenog projekta izgrađen je potporni zid, uređen i proširen plato ispred mrtvačnice, te uređen kvalitetan prilaz. Uz sanaciju samog klizišta ovim projektom dobili smo i više prostora za ispraćaj naših pokojnih mještana – pojasnio je Krizmanić. Modernizacija javne rasvjete provodit će se i dalje. – Nažalost, zbog problema oko javne nabave tek smo sada došli u mogućnost realizirati navedeni projekt. Vrijednost radova iznosi oko 420.000 kuna. Ove godine modernizacija će se izvršiti u naseljima Sveti Matej i Karivaroš, te će se modernizirati cestovna rasvjeta na Trgu svetog Jurja. Sljedeće godine planiramo nastavak modernizacije – kaže načelnik. U sklopu navedenog projekta do sada je oko 1850 rasvjetnih tijela zamijenjeno energetski učinkovitom javnom rasvjetom te je ostao još samo jedan manji dio koji se mora zamijeniti.

Pomoć učenicima, studentima…

Općina je i ove godine pomagala rad udruga kroz sufinanciranje ili potpuno financiranje njihovih programa. - Naš je cilj je pomoći udrugama, jer su one bitne zbog svog djelovanja u različitim segmentima života naše općine, kulturnom, sportskom, duhovnom. One pomažu u očuvanju naše tradicije, promiču turističke, povijesne i kulturne znamenitosti kao i prirodnu ljepotu našeg kraja – rekao je načelnik. Općina svake godine dodjeljuje stipendije kao pomoć srednjoškolcima i studentima, srednjoškolcima se sufinanciraju prijevoz i udžbenici za one slabijeg imovinskog stanja, a studentima prijevoz vlakom. Osnovnoškolcima se financira i sufinancira školska kuhinja i udžbenici zajedno sa Županijom te radni materijal. - Financiramo i prijevoz za polaznike osnovne škole koji nemaju pravo na isti po pedagoškom standardu, pomagača u nastavi, kao i SUVAG. Sufinanciramo i rad logopeda. Financirali smo i poklon paketiće za osnovnoškolce i polaznike dječjeg vrtića. Za djecu polaznike dječjih vrtića sufinanciramo boravak u dječjem vrtiću sa 50% za prvo dijete, 70% za drugo, a treće dijete financiramo u potpunosti – istaknuo je Krizmanić, koji je i ovim putem zahvalio svojim sumještanima koji su mu po treći put iskazali povjerenje i izabrali ga za općinskog načelnika. - Nadam se da će se svi projekti o kojima sam govorio u svojoj predizbornoj kampanji uspjeti realizirati tijekom mandata – zaključio je te svim mještanima Gornje Stubice, poslovnim partnerima, stanovnicima Krapinsko – zagorske županije i zaljubljenicima u Gornju Stubicu poželio sretne i blagoslovljene blagdane te sretnu i uspješnu novu godinu, punu zdravlja, sreće i uspjeha u radu.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook