Prethodni članak
Sljedeći članak

[KRIZA VLASTI U OROSLAVJU] SDP: 'Tko je ovdje zapravo gradonačelnik, Šimunić ili netko drugi?'

Konferenciju za medije na temu krize vlasti u Oroslavju održale su gradska i županijska organizacija SDP - a


U Oroslavju su danas, na temu krize vlasti, konferenciju za medije održale županijska i gradska organizacija SDP – a.

Na samom početku, predsjednik SDP – a Krapinsko – zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako SDP nema ništa protiv gradonačelnika. – On je zanimljiv dečko koji je frešmen u politici, koji bi zapravo trebao više raditi, a manje objavljivati različite postove na društvenim mrežama. Građani očekuju promjene u Oroslavju koje su potrebne i nužne, no glavni problem funkcioniranja gradskog vijeća nije Viktor Šimunić. Iako možemo sa strane postaviti pitanje tko je ovdje zapravo gradonačelnik, Šimunić ili netko drugi – rekao je Hajdaš Dončić, istaknuvši kako je problem ponašanje predsjednika vijeća. Smatra i kako bi gradonačelnik Šimunić trebao prihvatiti ruku koju mu je ponudila gradska organizacija SDP – a, da promijeni predsjednika vijeća, ako želi i dalje partnerstvo.

-Nekim ljudima, a vjerojatno i predsjedniku vijeća, važniji je privatni interes od javnog – naglasio je još Hajdaš Dončić, pozvavši se na rečenicu Ivice Račana koji je jednom rekao da nije važna vlast, već sačuvati obraz, što i žele oroslavski vijećnici SDP – a.

Obratila se i predsjednica oroslavskog SDP – a Lucija Grabušić, istaknuvši kako je SDP podržao konstituiranje gradskog vijeća nakon prošlih izbora te dogovorio sa Šimunićem programsku suradnju. – Danas kad imamo problem s predsjednikom vijeća, obratili smo se nositelju liste Viktoru Šimuniću i zatražili smjenu predsjednika vijeća, jer njegovo ophođenje prema kolegama s vijeća i način vođenja sjednica te komunikacija na sjednicama i izvan njih nama nisu prihvatljive. Zbog toga ni nastavak suradnje u ovakvim okolnostima nije moguć – rekla je Grabušić. Istaknula je kako je SDP uvijek djelovao u najboljem interesu grada i građana te su podržali svaki dobar prijedlog koji je došao. – Međutim,  nećemo donositi odluke naprečac, za koje smatramo da nisu u najbolje interesu grada Oroslavja te smatramo da privatni kapital ne smije biti ispred javnog interes. Takva situacija se dogodila nedavno, na sjednici na kojoj se raspravljalo o prostornom planu i od vijećnika se očekivalo da donesu odluke bez obrazloženja, uvida u pisma namjere, upoznavanja investitora i relevantne dokumentacije. Odluke nismo podržali i zbog toga nas je gradonačelnik prozvao i nazvao nas kočnišarima investicija. To nije tako, podržat ćemo svaku konstruktivnu ideju i ulaganje za koje smatramo da je u najboljem interesu našeg grada, stoga se sutra vraćamo na sjednicu Gradskog vijeća i djelovat ćemo u interesu naših građana – rekla je Grabušić.

Na naše pitanje zbog čega SDP već nije pokrenuo smjenu predsjednika vijeća, nego to traži od gradonačelnika, Grabušić je rekla da su željeli djelovati kao partneri. - Očekivali smo poziv gradonačelnika kojem smo se obratili nedugo nakon sjednice s dopisom da predlažemo da već na sljedećoj sjednici vijeća predloži čovjeka iz svojeg reda za pred vijeća, kojeg smo mi bili spremni podržati. Međutim, odgovor nije došao i mi ćemo nastaviti djelovati u najboljem interesu građana, no smijenit ćemo predsjednika vijeća, ako do toga dođe – zaključila je Grabušić.

Hajdaš Dončić zaključio je pak kako je oroslavski SDP gradonačelniku pružio i lijevu i desnu ruku, no ukoliko će trebati donijeti odlike koje možda neće biti simpatične, one će se i donijeti uz podršku županijske organizacije. – Viktora smo podržali u drugom krugu izbora, mislim da bi bilo fer da 'vrati težaka' – rekao je Hajdaš Dončić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook