Prethodni članak
Sljedeći članak

Krenuli su radovi na energetskoj obnovi općinske zgrade u Zlatar Bistrici

Završetak radova očekuje se 18. veljače 2021., a nakon energetske obnove ostvarivat će se ušteda na troškovima od 60 do 65 posto


Krenuli su radovi na energetskoj obnovi općinske zgrade u Zlatar Bistrici. Izvođač radova je poduzeće Palam d.o.o. iz Zagreba, a radi se o projektu za kojeg je Općina Zlatar Bistrica dobila bespovratna sredstva iz Europske unije putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupan iznos odobrenih sredstava je 1.280.030 kuna, a tu je 470 tisuća kuna koje je Općina dobila na natječaju Ministarstva graditeljstva vezano za sufinanciranje vlastitog udjela u projektu, pa se tako ukupan iznos ostvarenih sredstava kreće nešto manje od 1,8 milijuna kuna. – To je oko 90 posto ukupne vrijednosti investicije, a ostatak u iznosu do 200 tisuća kuna Općina će osigurati u svom proračunu – kaže načelnik Žarko Miholić. Energetska obnova obuhvaća vanjsku toplinsku ovojnicu te unutarnji elektro i strojarski dio objekta i krovište s vanjskom stolarijom i sustav grijanja.

– Očekujemo značajne uštede, od 60 do 65 posto na godišnjoj razini, što je i bio jedan od uvjeta da bismo mogli konkurirati na natječaju. Taj dio novca, koji ćemo uštediti, a radi se o značajnim sredstvima, preusmjerit ćemo na neke druge potrebe naših mještana – dodaje načelnik. Radovi bi trebali zavrpiti do 18. veljače iduće godine, ako će sve ići prema planu i ako vremenski uvjeti to dozvole. Kako je s početkom radova došlo do nemogućnosti korištenja većeg dijela parkirališnog prostora uz zgradu, i dalje molimo sve korisnike za strpljenje i razumijevanje. Za sada problema nije bilo – napominje načelnik Žarko Miholić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook