Prethodni članak
Sljedeći članak

KRENULA IZGRADNJA ROTORA U KRAPINI: 'Mole se sudionici u prometu da budu pažljivi i poštuju privremenu prometnu signalizaciju'


Kao što je i najavljeno prije mjesec dana u gradu Krapini krenula je realizacija još jednog infrastrukturnog projekta, a riječ je o izgradnji rotora na Trgu Stjepana Radića kod Vatrogasnog doma, s ciljem povećanja sigurnosti za sve sudionike u prometu.

Novi rotor bit će ukupnog radijusa 14 metara, od čega je širina za prometovanje vozila 9 metara, dok je zeleni otok u sredini radijusa 5 metara. U sklopu radova bit će izmješten i postojeći pješački prijelaz reguliran semaforom, koji će se nalaziti na novoj lokaciji kod izlaza iz samog Šetališta hrvatskog narodnog preporoda i također će biti reguliran semaforom.

 

Nažalost, ovako veliki zahvati ne mogu proći bez otežanog prometovanja u tom dijelu grada stoga iz Grada Krapine apeliraju na sudionike u prometu da prate novu situaciju u prometu u tom dijelu grada te privremenu prometnu signalizaciju.

-Ovim putem molimo sugrađane da imaju strpljenja jer će u narednim tjednima, zbog izgradnje rotora, biti gužvi u centru Krapine. No, ovi se poslovi moraju obaviti. Svima nam je cilj da promet u našoj Krapini bude što sigurniji, a gradnja spomenutog rotora ide upravo u tom smjeru - izjavio je u povodu početka radova gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović te ujedno najavio da će zbog radova doći do zatvaranja pojedinih dijelova prometnica.

 

Za cijelo vrijeme izvođenja radova bit će na snazi privremena regulacija prometa, a od četvrtka, 22. travnja promet će se odvijati jednim voznim trakom uz regulaciju semaforima i to u smjeru Trg Stjepana Radića – Zagrebačka cesta dok će se promet Ulicom Ante Starčevića (od željezničke stanice prema zgradi Croatia osiguranja) biti onemogućen. U pojedinim fazama izvođenja radova na izmještanju instalacija (podzemne infrastrukture) bit će nužno zatvaranje prometa za cijelo križanje, ali to će biti u kraćim vremenskim razmacima. Sve to ovisi o dinamici radova. Planirani završetak radova je kraj mjeseca lipnja.

 

Podsjetimo da će radovi čiji su investitor Hrvatske ceste, vrijedni 2,4 milijuna kuna, osim same izgradnje rotora obuhvaćati i rekonstrukciju pojedinih dijelova podzemnih instalacija poput izmještanja i zaštite plinskih i vodovodnih cijevi te elektroničke komunikacijske infrastrukture, kao i zaštitu podzemne instalacije elektroenergetske mreže.

 

Neposredno nakon rotora na Trgu Stjepana Radića u smjeru prema Ulici Ljudevita Gaja bit će uređeno i nekoliko novih parkirališnih mjesta. U sklopu radova rekonstruirat će se i postojeća javna rasvjeta te će se postaviti novi stupovi s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook