Prethodni članak
Sljedeći članak

Kreće izgradnja vježbališta, a uskoro i sanacija ceste i klizišta prema Domu zdravlja

Izabran izvođač radova za izgradnju vježbališta, a iz Hrvatskih voda stigao ogovor o financiranju klizišta u Ulici Anke Horvat


Dvije dobre vijesti stigle su u Grad Zlatar. Kako kaže gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek, Grad je primio ugovor o financiranju izgradnje vježbališta, preko Mjere 19.2., tipa operacije 7.4.1.. – Grad je proveo javnu nabavu i odabran je izvođač radova, poduzeće Kova d.o.o. iz Velike Gorice – kaže gradonačelnica. Ovih se dana potpisuje ugovor i kreće izgradnja vježbališta kod igrališta zlatarske osnovne škole, koje bi trebalo biti završeno u roku od 3 mjeseca.

Važna investicija

Druga bitna vijest, kojoj će se radovati svi Zlatarščani, jest da će končano krenuti sanacija Ulice Anke Horvat, prema Domu zdravlja. – Od Hrvatskih voda dobili smo ugovor o financiranju klizišta ove prometnice koja vodi do Doma zdravlja i hittne i stoga je bitna ne samo stanovnicima Zlatara već i ovog dijela županije. Zahvaljujemo Hrvatskim vodama što su prepoznale važnost ovog projekta. Stigao je ugovor o financiranju i na radost svih nas uskoro kreće važna investicija na području grada Zlatara, vrijedna 1,6 milijuna kuna – kaže gradonačelnica.

Dodatni projekti

Dodaje da će sve projekti za koje su dobivena sredstva iz ministarstava ili Europske unije Grad svakako nastaviti. – Nastavit će se i projekti koji su u tijeku, a dodatne projekte ćemo ostaviti na čekanju, za iduću godinu, zbog smanjenih sredstava i prihoda, s obzirom na situaciju vezanu uz epidemiju koronavirusa. Sve što se tiče komunalne infrastrukture ćemo pokušali u ovoj godini napraviti, a neke dodatne projekte, koji su isto značajni za stanovništvo, ali nisu nepohodni, prebacit ćemo za sljedeću godinu – kaže Jasenka Auguštan – Pentek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook