Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinčan Dragutin Ranogajec više nije predsjednik Hrvatske obrtničke komore


Krapinčanin Dragutin Ranogajec, nekadašnji HDZ-ov kandidat za župana Krapinsko - zagorske županije, više nije na čelu Hrvatske obrtničke komore.

Naime, na današnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine Hrvatske obrtničke komore (HOK) , većinom glasova, za novog je predsjednika ove najveće strukovne obrtničke organizacije izabran Dalibor Kratohvil.

Kako doznajemo, Dragutin Ranogajec nije se više mogao kandidirati jer je broj mandata na čelu HOK-a ograničen, iako, kažu nam upućeni, bilo je pokušaja da se izmjeni Statut HOK-a kako bi Ranogajec imao legalno pravo i dalje voditi HOK, no, nadležno ministarstvo nije dalo suglasnost za takvom izmjenom statuta.

Tako će u idućem četverogodišnjem mandatu Hrvatska obrtnička komora imati novo vodstvo. Dalibor Kratohvil dosadašnji je potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore u dva mandata, a u dva mandata vodio je Obrtničku komoru Primorsko-goranske županije.

 - Hrvatska obrtnička komora predstavlja preko 100 tisuća hrvatskih obrtnika. Danas sam izabran da budem njihov glas i da beskompromisno zastupam njihove interese. Hrvatsko gospodarstvo se u posljednje tri godine našlo pred dosad neviđenim izazovima, a obrtnici se i dalje bore s brojnim neizvjesnostima. U toj borbi za opstanak potrebna im je institucija koja će im biti podrška i koja će osluškivati njihove stvarne potrebe. I sam sam obrtnik i svjestan sam u kakvim okolnostima moje kolegice i kolege posluju. Zato se i stavljam na raspolaganje, kao prvi među jednakima, kako bismo zajedno snažno istupali i stvorili što povoljnije okruženje za gospodarske subjekte koji su stup hrvatske ekonomije - rekao je Kratohvil, novoizabrani predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Spomenimo na kraju da su na današnjoj konstituirajućoj sjednici imenovani i potpredsjednici Hrvatske obrtničke komore: Adolf Cvanciger, Emil Priskić, Antun Trojnar, Joso Smolić i Jelena Ivaniš. Na sjednici su imenovani članovi Upravnog odbora HOK-a (predsjednici 20 područnih komora), a na prijedlog predsjednika Kratohvila, još tri člana: Ivica Zanetti, Hrvoje Biošić i Tomislav Vukadin. Ujedno, na sjednici je imenovan i Nadzorni odbor u sastavu: Dražen Zovko, Mirislav Ivaniš, Žana Jurlina, Ivan Leščić i Iva Čogelja Juras.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook