Prethodni članak
Sljedeći članak

[KRAPINA] Obnovit će se nadvožnjak na silaznici i sagraditi kružni tok kod Vatrogasnog doma

Uredit će se dvadesetak dionica nerazvrstanih cesta i nogostupa na krapinskom području


I ovo ljeto radno je u Krapini. U krapinskom naselju Paradižum u tijeku je rekonstrukcija podzemne infrastrukture, vodovoda i odvodnje. - Radovi idu planiranim tijekom, a po njihovom završetku uredit će se ceste. Iduće godine planiramo i rekonstrukciju ceste od Tri križa prema Trškom Vrhu, s izgradnjom nogostupa, kako bi i ta cesta dobila primjeren izgled – navodi gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Sanacija klizišta

Što se tiče nerazvrstanih cesta na području grada Krapine, ove godine je proveden postupak javne nabave i sklopljen ugovor s tvrtkom Colas, vrijedan nešto više od 4 milijuna kuna. U planu je uređenje više od 20 dionica cesta ili nogostupa. U tijeku je i sanacija klizišta iznad pruge na dijelu između Hušnjakovog i Franjevačkog samostana. – Prošle se zime aktiviralo klizište koje je privremeno sanirano, a sada u ovo vrijeme kada ne voze vlakovi, krenulo se sa sanacijom tog klizišta, jer se nagnulo još nekoliko stabala i prijetilo da će pasti na prugu. Investitor te sanacije klizišta je HŽ Infrastruktura – kaže Gregurović. Vezano uz HŽ Infrastrukturu, proveden je postupak javne nabave za Željezničko – cestovni prijelaz Dolac, u tijeku je pregled ocjena i uskoro se očekuje odluka o odabiru izvođača za projekt čija se realizacija već dugo čeka.

Investicije Hrvatskih cesta

I Hrvatske ceste provode nekoliko investicija na krapinskom području. – Završena je sanacija nadvožnjaka u Polju Krapinskom kod Sajmišta, u tijeku je sanacija velikog nadvožnjaka kod Separacije u sjevernom dijelu Ulice Matije Gupca i ta sanacija ide svojim tijekom. U rujnu se očekuje potpuno zatvaranje prometovanja po Zagorskoj magistrali, jer će se raditi i obnavljati i gornji ustroj nadvožnjaka. Ti radovi idu svojim predviđenim tokom. Hrvatske ceste su provele i natječaj za odabir projektanta koji će izraditi potrebnu dokumentaciju za sanaciju nadvožnjaka na silaznici u Krapini, iznad Zagrebačke banke, pa vjerujemo, kada se napravi dokumentacija, da bi iduće godine mogao ići natječaj za sanaciju i tog nadvožnjaka. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije Hrvatskih cesta za izgradnju rotora kod Vatrogasnog doma u Krapini, koja bi do konca godine trebala bi biti gotova – najavljuje gradonačelnik Zoran Gregurović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook