Prethodni članak
Sljedeći članak

Koncertom pjevačkih zborova u župnoj crkvi u Klanjcu obilježena godišnjica p. Marijana Gajšaka


Ogranak Matice hrvatske u Klanjcu, Župa Navještenja BDM i Kulturni centar Klanjec priredili su petak 13. rujna 2019. godine u klanječkoj crkvi koncert pjevačkih zborova povodom obilježavanja 75. godišnjice rođenja isusovca i umjetnika p. Marijana Gajšaka.

Marijan Gajšak rođen je u Dolu Klanječkom 18. kolovoza 1944., studij filozofije i teologije završio je na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu 1973., a studij Istočne teologije na Orijentalnom institutu sveučilišta Gregoriane u Rimu 1975. Kiparstvo je studirao u Rimu i Parizu. Bio je član i solist Muškog zbora grkokatoličke župe sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu pa otuda i želja Ogranka MH u Klanjcu da se obljetnica njegova rođenja u rodnom mjestu obilježi upravo jednim vrhunskim glazbenim događajem, a upravo se to u petak u klanječkoj crkvi i dogodilo na veliko zadovoljstvo brojne publike.
Na početku programa dobrodošlicu publici u kojoj je bio i klanječki gradonačelnik Zlatko Brle te pjevačima i njihovim voditeljima poželjeli su klanječki župnik p. Antun Jesenović i predsjednik Ogranka MH u Klanjcu Nikola Benković, dok su se dr.prim. Goran Ivanišević i pater Tonči Trstenjak prisjetili dragocjenih trenutaka iz osebujnog životopisa p. Marijana Gajšaka.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki istaknula je kako se “… u našem frtalju svijeta u Krapinsko-zagorskoj županiji dičimo s puno odlika. Jedna od njih su naši izvrsni zborovi i zborsko pjevanje, a tu je i izvrsna odlika da se prisjećamo svih naših stanovnika koji su nas zadužili i pridonijeli životu naših sredina.”

U koncertnom programu nastupili su Pjevački zbor župe Navještenja Blažene Djevice Marije koji vodi p. Antun Jesenović, Pjevački zbor “Kraljevec na Sutli” s dirigentom Tomislavom Križancem, Mješoviti pjevački zbor KUD-a “Naša lipa” Tuhelj pod ravnanjem Armanda Slavičeka te odabirom skladbi i izvedbom na najbolji način potvrdili riječi Vlaste Hubicki. Prvi put je klanječka publika mogla uživati i u nadahnutom nastupu Zbora Izvor iz zagrebačke župe sv. Josipa, jednog od najpopularnijih hrvatskih duhovnih sastava koji je pod dugogodišnjim vodstvom Ivane Jelinčić surađivao i nastupao s najvećim imenima hrvatske glazbe od Olivera Dragojevića, Gibonnija, Radojke Šverko, Ivane i Marije Husar, Ivane Kindl… Njihova izvedba duhovnih skladbi u čijoj je izvedbi sudjelovao i jedan Klanjčan, Siniša Čižmek, ispunila je publiku posebnim emocijama i pozitivnom energijom kojom ovaj zbor zrači.

Članovi Predsjedništva OMH Klanjec, Nikola Filko, Brankica Greblički i Marijan Pleško, uz pomoć ostalih članova Ogranka i svojih sugrađana, priredili su nakon koncerta i vrlo ugodno neformalno druženje izvođača i publike u podrumu franjevačkog samostana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Na Jadranskoj magistrali (DC8), zbog jakog vjetra, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti, a ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program