Prethodni članak
Sljedeći članak

KONAČNO: Krenula asfaltiranja cesta oštećenih izgradnjom Aglomeracije diljem Zagorja


Ovog su tjedna predstavnici Zagorskog vodovoda i Hrvatskih voda održali službeni posjet gradilištu u Svetom Križu Začretju na kojem se izvodi dio radova u sklopu projekta Izgradnja sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar.

-Okupili smo se na gradilištu povodom početka radova asfaltiranja i završne sanacije prometnica. U sljedećim mjesecima kontinuirano će se na tome raditi. Asfaltiranje bi od sada trebalo slijediti dinamiku ostalih radova, što se odnosi i na sve daljnje, nove dionice. Zadovoljni smo napretkom po pojedinim LOT-ovima. Do kraja ove godine Izvođač namjerava povećati realizaciju izvršenja na 50%, te završiti radove do kraja 2023. godine. Trenutno smo pred finalizacijom rješavanja problema oko cjenovnog povećanja materijala uslijed aktualnih poremećaja na tržištu. Na LOT-u II očekujemo završetak radova do kraja studenog, kada završava ugovor s Izvođačem radova. Ovdje ne bi smjelo biti kašnjenja jer su i radovi na izgradnji kolektora praktično privedeni kraju. Očekujem da će se sve ekipe koje trenutno rade na LOT-u II, preraspodijeliti na LOT-ove I i III, kako bi se i ovdje pojačala dinamika izvođenja radova - rekao je Mario Mihovilić, direktor Zagorskog vodovoda.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, g. Davor Vukmirić, koji je pohvalio odlične odnose i komunikaciju među svim dionicima projekta. - Pratili smo pritužbe oko asfaltiranja određenih dionica, međutim, ja i ovim putem u ime uprave Hrvatskih voda, generalnog direktora, svoje osobno ime i u ime svih stručnih službi, molim za razumijevanje. Ovo je ogroman projekt, kakav ne samo ova sredina, nego i mnoge druge sredine u Hrvatskoj, ne pamte. Projekt je podložan vremenskim uvjetima te mnogim drugim problemima. Upravo u protekle dvije godine imali smo i pandemiju te rat u Ukrajini, što je izazvalo eskalaciju cijena. Zadovoljni smo da će se riješiti i problem s cijenama koji je pogodio i Projekt i Izvođače koji zaista ne bi sami trebali podnijeti taj teret. Pred nama je zimski period, a do tad imamo dovoljno vremena da se riješi sve što je planu, uz veliko strpljenje mještana i građana. To strpljenje bit će nagrađeno u sljedećih pedeset, pa i sto godina, ne samo u smislu jednog ekološki prihvatljivijeg života i očuvanja okoliša nego i u smislu stvaranja pretpostavki za značajnu gospodarsku nadogradnju. Zagorski vodovod oduvijek je bio važan partner Hrvatskih voda i sve smo zajednički započete projekte uspješno završili. Tako će biti i s ovim - zaključio je zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, g. Davor Vukmirić.

Podsjetimo, riječ je o Projektu koji uključuje gradove Zabok, Oroslavje, Donju Stubicu i Zlatar te općine Veliko Trgovišće, Bedekovčinu, Sveti Križ Začretje, Mače, Stubičke Toplice, Gornju Stubicu, Mariju Bistricu, Zlatar Bistricu, Konjščinu i Lobor.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook