Prethodni članak
Sljedeći članak

Detalji teške željezničke nesreće: Putnički vlak sa 100 na sat prošao kroz crveno i naletio na zaustavljeni vlak u kvaru


U petak oko 21.30 sati između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći su poginule tri osobe. Najmanje je 11 ozlijeđenih koji su odvezeni u bolnice Slavonski Brod, Pakrac i Novu Gradišku. Doznajemo da svih troje preminulih su hrvatski državljani, a od 11 ozlijeđenih osam su strani državljani.

Na mjesto nesreće sinoć je stigao i premijer Andrej Plenković sa suradnicima te izrazio sućut obiteljima poginulih.

Dr. Darko Kikić, kirurg iz OB Nova Gradiška, za HTV je rekao kako su primili sedam ozlijeđenih osoba, od toga jedno maloljetno dijete.

- Dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede, ostalih pet osoba je zadobilo lakše ozljede i nisu životno ugrožene. Ostali pacijenti su u dobi od 40-65 godina. Nitko nije životno ugrožen i svi su stabilno. Radi se o lakšim tjelesnim ozljedama. Kod dva imamo prijelom lumbalnih kralježaka i prijelom rebara. Dva su naša državljana, ostalih petero su strani državljani, vjerojatno iz Irana. To su najvjerojatnije migranti koji su bili na teretnom vlaku. Strana državljanka, starije životne dobi je teže ozlijeđena, rekao je dr. Kikić.

Nakon nesreće sinoć se priopćenjem obratio i HŽ. ''Večeras 9. rujna oko 21.30 sati između kolodvora Okučani i Novska došlo je do naleta putničkog vlaka br. 2506 na teretni vlak. U nesreći ima smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba. Na mjestu nesreće su žurne službe. Uzrok nesreće bit će poznat nakon istrage. Vlak 2506 vozio je na relaciji Vinkovci – Novska. HŽ Putnički prijevoz izražava sućut obiteljima smrtno stradalih osoba'', objavio je HŽ u svom priopćenju.

Portal Index neslužbeno doznaje da je putnički vlak jurio brzinom od 100 km/h kada je naletio na vlak u kvaru. Prošao je kroz crveno prije nego se u punoj brzini zabio u zaustavljeni teretni vlak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook