Prethodni članak
Sljedeći članak

‘Količina dnevno pripremljenih toplih obroka u Petrinji je prevelika’

Od ponedjeljka uvodimo organizirani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni, kaže ministar Horvat


Ministar graditeljstva Darko Horvat smatra da je brojka od 15.000 toplih obroka, koliko ih se dnevno priprema u Petrinji, prevelika. "S današnjim danom na terenu je instalirano 297 stambenih jedinica iz resursa države koje su stavljene u uporabu. Još 70 kućica upravo stiže u luku Trst, to je donacija turske vlade, osiguran je prijevoz i one će već danas biti pretovarene na kamione i krenuti put Petrinje, Gline i Siska", rekao je ministar Horvat, prenosi Dnevnik.hr.

Komentirao je i način podjele i pripreme hrane u Petrinji. Rekao je kako od ponedjeljka taj posao preuzima državna tvrtka Pleter. "Osigurat ćemo veću sigurnost u pripremi hrane", rekao je Horvat. Dodaje kako je vlada osigurala 160 milijuna kuna za obrtnike koji ne mogu raditi zbog potresa. Samci će dobiti jednokratni iznos pomoći od maksimalnih 2500 kuna, a obitelji do 3500 kuna. "Iz dana u dan situacija se normalizira, a sve ono što se radi na terenu ima svoju glavu i rep", poručuje Horvat. - Količina dnevno pripremljenih obroka sada prelazi 15.000 i mi smo mišljenja da je to preveliki i neodrživi broj toplih obroka koji je potrebno pripremati. Od ponedjeljka uvodimo organizirani segment pripreme toplih obroka. Volonteri će biti na terenu dok im ne dođe odluka da nisu više potrebni", izjavio je Horvat.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook