Prethodni članak
Sljedeći članak

Ekipa iz Hrašćine podijelila je 56 paketa pomoći te više od tone žita i kukuruza

Općina je uplatila iz svog proračuna i 5.000 kuna


Stanovnike Sisačko - moslavačke županije zadesio je katastrofalan potres te je općina Hrašćina želeći pružiti što hitniju pomoć uplatila iz svog proračuna 5.000 kuna. Također, organizirali su prikupljanje osnovnih živežnih namirnica, higijenskih potrepština i hranu za životinje.

U srijedu 6. siječnja na potresom pogođeno područje iz Hrašćine se uputila ekipa, u kojoj je bio i načelnik Opčine Branko Tukač, s dva kombi vozila, DVD Hrašćina Trgovišće i GOGO-BUS iz Maretića. U mjestu Strašnik dočekali su ih predstavnici Mjesnog odbora te su podijelili pomoć potrebitima od kuće do kuće. - Strašno je to, mnoge kuće izvana ne izgledaju loše, sasvim u redu, no kada uđeš unutra, vidiš da je sve razoreno. Sreli smo brojne Zagorce, koji pomažu u sanaciji, voze robu... Ima i Zagrepčana, Slavonaca, stranih registracija... A ljudi su zahvalni na svemu. Kažu, trenutno imajim fali najviše mira, jer potresi ne staju – ispričao nam je načelnik Općine Hrašćina Branko Tukač.

U samom Strašniku sreli su dosta Zagoraca koji su dovezli pomoć i sanirali kuće, uglavnom krovove koji su ostali još čitavi. Svi stanovnici su smješteni u improvizirane kontejnere i kamp kućice jer su im kuće srušene ili toliko oštećene da se u njima ne može boraviti. Veliki dio ostao ih je hraneći svoje životinje i mnogi su rekli da će i dalje ostati na svojem ognjištu iako već po treći puta grade razrušeno. Ekipa iz Hrašćine podijelila je 56 paketa živežnih namirnica i higijenskih potrepština te više od tone žita i kukuruza, odnosno hrane za životinje. – Za sada im ni toga više ne fali. Našu hranu za životinje podijelili smo ljudima koji hrane manje stoke, dok oni koji imaju velika gospodarstva i hrane 'na veliko' imaju dogovore s OPG – ovim iz Slavonije, odakle stižu šleperi sijena i hrane – kaže načelnik Tukač, zahvaljujući svima koji su se uključili u ovu akciju.

U ovome trenutku građanima Strašnika najpotrebniji je građevinski materijal. Stoga Općina Hrašćina moli građane da do petka 15. siječnja u vremenu od 8 do 14 sati doniraju grede, letve, štafle, daske, crijep, kako bi to mogli što prije odvesti potrebitima u Strašnik. Crijep može biti i stariji, ali da nije oštećen. Materijal će se skladištiti iza doma zdravlja u Trgovišću.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook