Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolcem zatukla susjedinog piceka, a ova ju dala na sud : „Bila je naporna pa smo se morali zaključavati i nakon toga je počela kamenjem gađati naše kokoši...“

Pile teško 1,5 kg pronađeno je mrtvo u potoku


Nevjerojatna priča iz okolice Zaboka otkrivena je na sudu. Naime, umirovljenica J.H. usmrtila je pile svojoj susjedi Đ.K., a ova ju je tužila. Nasilna susjeda osuđena je uvjetno na 3 mjeseca zatvora, uz to da u godinu dana mošj

ne smije ponoviti isto kazneno jelo.

A sve se događalo jednog popodneva u svibnju prije dvije godine na međi dvaju dvorišta. Razljućena susjeda J.H. uzela je veliki drveni kolac i u kut stjerala susjedino pile. Lupila ga je nekoliko puta i usmrtila. Nakon toga ga je primila za vrat i bacila u obližnji potok. Sve je to policiji prijavila njezina susjeda Đ.K.

Ona  je na sudu rekla da su nekad bili u dobrim odnosim za susjedom J.K. koja se nedavno doselila u njihovo susjedstvo. No, onda im je ona počela svaki dan dolaziti u kuću i bila je naporna pa su se počeli zaključavati. Susjeda je, tvrdi žena kojoj je ubijen picek, zatim promijenila odnos prema njima i kamenjem im počela gađati kokoši.

To je bila već šesta kokoš koja je na sličan način stradala pa joj je prekipjelo, prijavila je susjedu i sve je završilo na sudu. Svjedokinja M.B. se prisjetila na sudu da je čula bolan pijuk usmrćenog pileta, na što je J.H. bila ravnodušna.

Optužena J.H. se branila da nije namjerno usmrtila pile već da se spotakla i pala na žičanu ogradu, raskrvarila se i srušila se na pile koje je samo bilo ošamućeno. Svojom je krvlju, kazala je, umrljala pile. Htjela je samo rastjerati kokoši, a ustvrdila je da je vidjela da je susjeda ošamućenog piceka izvadila iz vode, zaklala , očerupala i pripremila za ručak  Potužila se sutkinji da je susjedi nisu dobro prihvatili od prvog dana.

No, sud joj očito nije povjerovao i naložio da po pravomoćnosti presude plati nešto manje do 700 kuna sudskih troškova, što je čak 14 puta više od vrijednosti samog spora.

Mrtvi picek je, naime, procijenjen na 50 kuna, a oštećena je upućena na posebnu parnicu ako hoće da joj susjeda nadoknadi štetu. 

A motiv? Prema onome što se čulo na sudu, najvjerojatnije je riječ o osveti jer susjedi nisu u dobrim odnosima i postoji prijava za pokušaj ubojstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook