Prethodni članak
Sljedeći članak

Imate li možda račun u ovoj banci? Objavili su plaće svojih direktora...

Najviše je zaradio predsjednik uprave...

  • foto: ilustracija

    foto: ilustracija


Podravska banka objavila je politiku primitaka ključnog vodstva u protekloj godini i iznose koje su za svoj rad dobili članovi uprave i nadzornog odbora tvrtke, piše Danica.hr.

Prema tom izvještaju, predsjednik uprave Pobe Goran Varat ostvario je tijekom prošle godine ukupne primitke u iznosu od oko 1,8 miijuna kuna bruto. U primitke ulazi i isplaćeni bonus u dionicama koji je na dan isplate iznosio oko 574.000 kuna. Varat je, dakle, lani u prosjeku zarađivao oko 150.000 kuna bruto mjesečno.

Članovi uprave Podravske banke Daniel Unger i Renata Vinković ukupno su dobili po 1,5 milijuna kuna (bonus u dionicama iznosio je oko 395.000 kuna). Oni, prema tome, zarađuju u prosjeku oko 125.000 kuna mjesečno.

Značajne naknade za svoj rad dobili su tijekom prošle godine i članovi nadzornog odbora Pobe: ukupni godišnji iznosi kreću se od 258.000 do 583.000 kuna. Najveće naknade po članu NO-a, dakle, u prosjeku iznose oko 48.600 kuna bruto mjesečno.

Podravska banka u većinskom je vlasništvu talijanskih tvrtki i poslovih ljudi. Najveći dioničari su osiguravateljski div Generali, tršćanska tvrtka Cerere i predsjednik NO-a Miljan Todorović.

Politika primitaka usvojena je na protekloj glavnoj skupštini dioničara Podravske banke.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook