Prethodni članak
Sljedeći članak

KOLAR: 'Policija je u našoj županiji skoro pa nevidljiva, a učinkovita'

Delegacija Krapinsko-zagorske županije i domaćina Grada Zaboka gdje je sjedište Policijske uprave krapinsko-zagorske, prisjeća se šest poginulih zagorskih redarstvenika koji su dali svoj život u Domovinskom ratu, rekao je župan Kolar


Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana Svetog Mihovila, načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić  danas je s najbližim suradnicima položio vijenac i zapalio svijeće ispred spomenika poginulim policajcima Policijske uprave krapinsko-zagorske u nazočnosti djelatnika policijske uprave. Svijeće su zapalili i župan Željko Kolar, njegovi zamjenici Jasna Petek te Anđelko Ferek-Jambrek kao i zamjenica gradonačelnika grada Zaboka Valentina Đurek.

U spomen na poginule policajce naše Policijske uprave i sve stradale u Domovinskom ratu molitvu je predvodio kapelan policijske kapelanije Svetog Nikole biskupa don. Ivan Grinišin.

 

Načelnik Policijske uprave Krapinsko-zagorske Robert Pavić još jednom je naglasio kako smo najsigurnija županija u Hrvatskoj. – Imamo najmanju stopu kriminaliteta, među četiri smo najsigurnije prometne županije te u proteklih 10 godina bilježimo najmanji broj prekršaja protiv javnog reda i mira. Građani su sigurni u Krapinsko-zagorskoj županiji. Za to je zaslužna suradnja policije i građana – rekao je Pavić.

 

- Delegacija Krapinsko-zagorske županije i domaćina Grada Zaboka gdje je sjedište Policijske uprave krapinsko-zagorske, prisjeća se šest poginulih zagorskih redarstvenika koji su dali svoj život u Domovinskom ratu. Odajemo im počast  i zahvalu te šaljemo poruku njihovim obiteljima da su s nama u mislima. Koristim priliku da čestitam Policijskoj upravi i svim policijacima te djelatnicima policije na izuzetno koretnoj suradnji. Čestitam im na odličnim rezultatima koje postižu u  poslu jer smo najsigurnija županija u Hrvatskoj. Imamo najmanje kaznenih djela na 100 000 stanovnika. Među prvih smo četiri županije u Hrvatskoj po stanju sigurnosti u Hrvatskoj što je ohrabrujući rezultat –   istaknuo je župan Željko Kolar. Policija je, rekao bih, u našoj županiji skoro pa nevidljiva, a učinkovita – naglasio je Kolar.

 

Događaju je nazočila i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek koja je rekla kako je suradnja policije i Grada Zaboka je i više nego zadovoljavajuća.

- Načelnik PP Zabok Vedran Draganić je i član Stožera civilne zaštite Grada Zaboka. Svakodnevno kontaktiramo o stanju s pandemijom koronavirusa u Zaboku. S policijom surađujemo i zbog organizacije događanja u gradu Zaboku. Što se tiče prometa u Zaboku, policija se trudi zajedno s našim prometnim redarima da olakšati sugrađanima i gostima podnošenje prometnih gužvi - najavila je Đurek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook