Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: Pavić koristi moj mandat. Jedan način je da vrati mandat, a drugi da ja aktiviram mandat u Saboru, što neću

Župan je rekao i da se ne slaže s postupcima izbacivanja bivših stranačkih kolega i nekih prijatelja iz stranke


Župan Željko Kolar danas je u Krapini, na pitanje novinara, komentirao zaključak Predsjedništva SDP – a KZŽ kojim se poziva bivšeg člana SDP-a, saborskog zastupnika Željka Pavića da podnese ostavku na zastupničku dužnost te na taj način SDP-u vrati mandat u Hrvatskom saboru.

-Predsjedništvo kojeg ja nisam član, ali sam bio na sjednici, donijelo je odluku da se naš bivši član stranke Željko Pavić pozove da vrati mandat stranci. Željko Pavić je momentalno saborski zastupnik umjesto mene, koristi moj mandat. Kako ja nisam izašao iz stranke, bilo bi logično da Željko vrati mandat stranci i to nije ništa neuobičajeno, jer da je Pavić bo među prvih 5, ili 6 koliko nas je ušlo u Sabor, i da je to bio njegov mandat, mogao bi s njim raspolagati. S obzirom da to nije tako, jer je on u Saboru umjesto mene i nema svoj legitimni izabrani mandat temeljem broja glasova i mandata koje je osvojio SDP u trećoj izbornoj jedinici, bilo je logički da ga Predsjedništvo stranke pozove da vrati mandat – rekao je Kolar.

Kolar je pojasnio je da se mandat od Pavića može uzeti jedino na način da se on vrati u Sabor, no s obzirom da je izabran za župana, neće dati ostavku u Županiji i ući u Sabor. - U ovom trenu jedini način je da Željko sam vrati mandat iz moralno – političko – stranački dugog straža u SDP – u, a drugo je da ja aktiviram mandat, što neću – dodao je župan i rekao da se ne slaže s postupcima izbacivanja bivših stranačkih kolega i nekih prijatelja iz stranke. - To sam jasno rekao i iza toga stojim i dalje, ali to nije razlog da izađem iz stranke. Niti je Peđa Grbin mene primio u stranku, niti ću zbog njega izaći iz stranke, ili zbog bilo kojeg drugog člana Predsjedništva koje je donijelo odluku s kojom se ja ne slažem. Ja sam u stranci 30 godina i veže mi prije svega svjetonazor, politike kojima smo se dičili, solidarnost, jednakost, pravednost i ja se za te stvari želim boriti unutar SDP – a, a ne izaći iz SDP – a. To je mogao napraviti i Željko Pavić i drugi stranački kolege i kolegice koji su otišli iz stranke. Uvijek postoji mogućnost da se u demokratskoj stranci borite za neka načela i svoje stavove i da ih javno iznsoite, a da ne morate izaći iz stranke ili se bojati da će vas izbaciti iz stranke. Prema tome, Željko je imao izbor – zaključio je Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook