Prethodni članak
Sljedeći članak

Kolar: "Jedna smo od rijetkih županija koja ima porast proizvođača u ekološkoj proizvodnji"

Uspješno održan okrugli stol u organizaciji Skupa za Zagorje...


Prilike ekološke poljoprivredne proizvodnje, razvoj zaštićenih autohtonih proizvoda te mogućnosti umrežavanja proizvođača samo su neke od tema o kojima se govorilo u četvrtak 5. svibnja na okruglom stolu „Poljoprivreda u Zagorju – izazovi trenutka“ u organizaciji poslovnog kluba Skup za Zagorje.

Organizatore su dolaskom podržali predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Krapinsko-zagorske županije i Hrvatske poljoprivredne komore, poljoprivrednici i proizvođači. O prilikama i budućnosti razgovarali su Zdravko Tušek, državni tajnik, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, Mladen Jakopović, predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, Bruno Brajković, zamjenik predsjednika poslovnog kluba Skup za Zagorje gospodina Dragutina Kamenskog, Sanja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Krapinsko-zagorske županije, Vasja Čretnik, direktor Termi Tuhelj, te poljoprivrednici Mario Trbušić i Igor Jambrešić.

Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije istaknuo je: „Kad govorimo o poljoprivrednoj proizvodnji na području Krapinsko-zagorske županije, moramo uzeti u obzir specifičnosti krajolika i usitnjenost poljoprivrednih parcela zbog čega ne može biti velike, intenzivne proizvodnje kao što se to radi u Slavoniji, ali postoji određena tradicija. Naglasak stavljamo na zaštićene porizvode, na primjer uzgoj zagorskog purana gdje tražimo povećanje proizvodnje i plasiranje na europsko tržište, a naglasak je i na ekološkoj proizvodnji. Provodimo posebnu mjeru za ekološke proizvođače i mi smo jedna od rijetkih županija koja ima porast proizvođača u ekološkoj proizvodnji. U sljedećem ćemo razdoblju na to staviti dodatni naglasak.“

O razlogu zašto je Skup za Zagorje potaknuo ovaj događaj Bruno Brajković, zamjernik predsjadnika kluba, rekao je: „Jedan od načina moguće realizacije ciljeva naše udruge je i organizacija skupova koji bi svojim sadržajem i tematikom pridonijeli ispunjenju osnovne ideje i ciljeva udruge – unapređenja suradnje gospodarskih subjekata i potencijalnih investitora na području županije, a za boljitak Zagorja.“

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program