Prethodni članak
Sljedeći članak

Klapa Kmeti izdaje svoj prvi studijski album


Klapa Kmeti iz Pregrade izdaje svoj prvi studijski album pod nazivom „Naš frtalj Evrope“. Klapa je na okupu od 2006. godine, a album je plod dugogodišnjeg rada, brojnih nastupa i studijskih snimanja. Od prošle godine Kmeti se nalaze pod kapom nakladničke kuće Scardona – poznatog glazbenog izdavača posebno specijaliziranog za klape, ali koji zastupa i mnoge druge velike estradne umjetnike na hrvatskog tržištu.

Album „Naš frtalj Evrope“ sastavljen je od 15 skladbi različitog karaktera, a radi se uglavnom o autorskim djelima članova klape. Od 15 skladbi, većina njih već je ranije objavljena kao zaseban singl i poznate su, posebno u lokalnom i regionalnom okruženju. Od skladbe Stara klet, koja je najpoznatija skladba klape Kmeti i ujedno službena himna manifestacije Branje grojzdja Pregrada, preko ljubavnih balada i veselih poskočica, do dvije skladbe izvedene na Krapinskom festivalu – De ste si vi (2017.) i Štamperli krampamperli (2022.). Između ostalog, na albumu se nalazi i nekoliko sasvim novih skladbi koje do sada još nisu bile javno dostupne.

Dizajn naslovnice albuma djelo je poznatog dizajnera iCC Kelčeca. Album je nastao uz financijsku pomoć Grada Pregrade te mnogih poduzetnika koji godinama prate i podržavaju rad klape. Nakon koncertne promocije album ćete imati priliku kupiti u webshopu izdavačke kuće Scardona, ili ga potražiti na svim relevantnim streaming platformama.

Koncertna promocija novog albuma

Kmeti će svoj novi album predstaviti na prigodnoj koncertnoj promociji koja će se održati 25. ožujka 2023. u 19 h u dvorani OŠ Janka Leskovara u Pregradi uz voditeljicu Anu Lacković Varga. Ulaz na koncert slobodan je za sve koji žele doći i koji uhvate svoje mjesto.

O klapi

Klapa Kmeti broji 9 aktivnih članova - Danijel Filipčić, Goran Vukmanić, Martin Lazički, Vinko Krištić, Tomica Kolar, Hrvoje Brezak, Krešimir Brezak, Dario Vukmanić i Siniša Miklaužić. Većina članova klape dolazi iz Pregrade i poznaje se od malih nogu. Zajedno pjevaju od 2006. godine, dok su od 2013. godine službeno registrirani kao Udruga i vježbaju pod dirigentskom palicom umjetničkog voditelja Siniše Miklaužića koji je ujedno i jedan od vokala u klapi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook