Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanječki umirovljonici pripremili su najbolju kotlovinu

Tradicionalna manifestacija, održana protekle subote na klanječkom Trgu Antuna Mihanovića i ove je godine privukla lijep broj posjetitelja


Bogat program u kojem je svatko mogao pronaći nešto za sebe ove je subote u Klanjec privukao velik broj Klanjčanki i Klanjčana svih uzrasta koji su proveli subotnje popodne u ugodnom druženju kojemu je doprinijelo i uglavnom lijepo, toplo svibanjsko vrijeme.

„Dobro je, klanječko je“ prepoznatljiva je manifestacija kojom se uz Piknik na Cesargradu zaokružuje programa povodom Dana Grada Klanjca.

Veseli i šareni program Dječjeg vrtića “Kesten” i Osnovne škole Antuna Mihanovića odvijao se u ranim popodnevnim satima, a nakon toga je Gradska knjižnica organizirala i dječju igraonicu u dvorištu samostana.  Klanječki vinari pobrinuli su se za besplatne degustacije na svom štandu, dok su na štandu udruge “Korak po korak do zdravlja” građani mogli provjeriti svoju tjelesnu težinu, tlak i šećer.

Najatraktivniji dio programa, kao i svake godine bilo je natjecanje ekipa klanječkih udruga u pripremanju kotlovine koje se odvijalo pod budnim glavnog suca, Tomislava Špičeka:

– Za dobru kotlovinu  mora biti dobar materijal. Svinjetina je osnova kotolovine, a drugo je mašti na volju. I tak mi je najdraže, da mogu različitost ocijeniti i vidjeti ko je kaj metal nutra i kaj meni paše – osvrnuo se na recept za dobru kotlovinu Špiček.

Nakon ocjenjivanja 1. mjesto osvojila je Udruga umirovljenika ispred drugoplasiranog DVD-a Mihanović Gredice i trećeplasiranog DVD-a Rakovec.

Brlek: „Danas se sve  manje družimo i zato posebno veseli da bar jedan dan u godini imamo baš za tu namjenu“

Manifestaciji je prisustvovala i predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec:

– Meni je izuzetno drago da su se udruge uključile u ovom broju, one su naše veliko bogatstvo. Ima puno mladih ljudi i drago mi je da se što više naših sugrađana uključuje u ovako lijepe manifestacije, a pogotovo ova djeca koja su tu na programu uvijek nas ponovo razvesele nečim novim – zadovoljna je odazivom svojih sugrađana na ovu manifestaciju predsjednica Gradskog vijeća.

–  „Dobro je, klanječko je“ tradicionalni je dan kada na okupu imamo sve naše klanjčke udruge. To je jedini dan u godini kad smo svi zajedno, kad se podružimo. U današnje vrijeme se sve manje družimo, a sve više smo naokolo i to posebno veseli da bar jedan dan u godini imamo baš za tu namjenu – izrazio je zadovoljstvo gradonačelnik Brlek pozitivnom atmosferom ugodnog klanječkog popodneva Brlek.

U glazbenom dijelu programa nastupili su  Puhački orkestar “Lira” iz Kraljevca na Sutli, a nakon toga građane je zabavljala grupa FANTASTIC,  pobjednici festivala Igrajte nam mužikaši 2021.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook