Prethodni članak
Sljedeći članak

[KLANJEC] Produžuje se vrijeme ukopa tijekom tjedna, a ukopi će odsad biti mogući i subotom

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Klanjca održanoj u četvrtak usvojeni su polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna za 2022. godinu, polugodišnja izvješća gradskih ustanova te donesene odluke među kojima i ona o reguliranju načinu poslovanja i načinu ukopa pokojnika na gradskim grobljima


Gradski vijećnici Grada Klanjca na sjednici održanoj u četvrtak raspravljali su o 15 točaka dnevnog reda, od kojih se veći broj odnosio na izvješća vezana uz izvršenje financijskog plana za gradske ustanove: dječjeg vrtića, Kulturnog centra i Gradske knjižnice, koja su usvojena, a doneseno je i polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna Grada Klanjca za 2022. godinu.

Sukladno izmjenama Zakona o predškolskom odgoju, dana je suglasnost za novi Statut dječjeg vrtića, čime je Statut usuglašen s izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom odgoju. Jedna od najznačajnijih izmjena je ta, da ubuduće odluku o imenovanju ravnatelja i članova Upravnog vijeća više neće donositi Gradsko vrijeće, već čelnik jedinice lokalne samouprave, tj. gradonačelnik.

Usvojena je Odluka o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete usluge ukopa pokojnika, koje usluge vrši komunalno poduzeće Zelenjak d.o.o. Time se regulira način poslovanja i način ukopa pokojnika na mjesnim grobljima u Klanjcu i Svetom Filipu. Produžuje se vrijeme ukopa tijekom tjedna, umjesto kao što je to bilo do sada, do 15, odnosno 16 sati, omogućuju se ukop pokojnika do 18 sati te ukop subotom do 15 sati, što je dodatna olakšavajuća okolnost za građane. S obzirom da je subota inače neradni dan i troškovi ukopa bit će nešto veći nego u radne dane.

Donesena je Odluka o ukidanju statusa javnog dobra za jedan put koji više nije u funkciji te će se ubuduće tretirati neizgrađenim građevinskim zemljištem koji će se iskoristiti za potrebe Grada Klanjca ili staviti na tržište, a sredstva ostvarena njegovom prodajom iskoristiti za uređenje komunalne infrastrukture. Također je usvojena i Odluku o davanju suglasnosti na pripajanje komunalnog poduzeća za distribuciju vode Humvio iz Huma na Sutli Zagorskom vodovodu d.o.o., čiji je jedan od osnivača i Grad Klanjec pa je za to bila potrebna suglasnost Grada Klanjca i svih ostalih jedinica lokalne samouprave.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook