Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjčani pokazali veliko srce

Grad, udruge i stanovnici s područja Grada Klanjca ujedinjeni u pomoći potresom pogođenim područjima


Potres koji je svojom razornom moći nanio ogromne štete na širem području Petrinje, Siska i Gline te stotine ljudi ostavio bez domova, pokrenuo je lavinu solidarnosti te ujedinio Hrvatsku u pružanju pomoći opustošenim područjima. Kao i svaki puta kada je to bilo najpotrebnije i zagorski kraj pokazao je veliko srce i pohrlio pomoći.Grad Klanjec pridružit će se ostalim hrvatskim gradovima i općinama te u narednom razdoblju uplatiti financijsku donaciju iz gradskog proračuna, a visinu donacije odredit će Gradsko vijeće na prijedlog gradonačelnika.

Donacija poljoprivrednih domaćinstava otpremljena u Glinu
Petnaestak klanječkih poljoprivrednih domaćinstava i OPG-ova odazvalo se inicijativi svog kolege Ivice Cingulina i doniralo stočnu hranu za potresom pogođena poljoprivredna domaćinstva. Otprilike šest tona već pripremljenog kukuruza i drugih žitarica za ishranu stoke utovareni su u suradnji s komunalnim radnicima Grada Klanjca i u petak 15. siječnja otpremljeni prema stradalim selima na glinskom području. Vreće za hranu osigurala je Zaštita bilja d.o.o Damira Gorupa, a prijevoz do potresom pogođenog područja Zajednička obrtnička radnja “Gašpar”.

 

I najmlađi se uključili u akciju
Humanitarna akcija pod nazivom “Djeca djeci stradaloj u potresu” pokrenuta je u i Dječjem vrtiću “Kesten” Klanjec. Na inicijativu ravnateljice Marine Babić i ostalih zaposlenika, klanječki mališani i njihovi roditelji prikupljaju igračke, higijenske potrepštine i likovni pribor, koji će zajedno sa svojim tetama u vrtiću upakirati u male vesele paketiće te poslati svojim vršnjacima u potresom pogođenoj Petrinji i okolici.

Pomažu Crveni križ, Caritas, udruge, građani…
Brojni Klanjčani pomogli su donacijom hrane i higijenskih potrepština koje je prikupljalo i na pogođeno područje isporučilo Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, dobrovoljna vatrogasna društva prikupila su građevinski i ostali materijal i sa svojim volonterima sudjelovala u sanaciji šteta na terenu, vlasnici kamp kućica ustupili za ih za smještaj stanovnika koji su ostali bez svojih domova, Moto klubu “Sokol” uplatio je financijsku donaciju, udruga vinara „Antun Mihanović“ pokrenula je donatorsku akciju, jednako kao i Caritas i Župa Klanjec, a brojni su Klanjčani pomogli svojim osobnim angažmanom na stradalim objektima na području Banovine.

Donatorske akcije na području grada Klanjca bit će organizirane i u idućem razdoblju jer će stanovnicima Sisačko-moslavačke županije pomoć u sanaciji posljedica razornog potresa biti potrebna još dugo vremena. Pomoć iz klanječkoga kraja zasigurno će biti itekako dobrodošla stanovništvu koje je u svega nekoliko sekundi ostalo bez cjelokupne imovine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook