Prethodni članak
Sljedeći članak

KESK: ‘Je li istina da Komunalac prodajete Slavku Hrženjaku?’; KRZNAR: ‘Sve vaše laži i insinuacije s gnušanjem odbacujem’


Udruga građana KESK iz Konjščine uputila je javni upit načelniku Općine Konjščina Mirku Krznaru u kojem izražavaju zabrinutost, jer kruže priče, kako kažu, da su u tijeku pregovori oko prodaje Komunalca HIS – u, tvrtki koja je trebala graditi spalionicu otpada u Konjščini, odnosno Slavku Hrženjaku. Podsjećaju da su u kolovozu usvojene II. Izmjene Prostornog Plana Općine Konjščina, prema kojima ‘neće biti aktivnosti koje mogu dovesti do nepopravljivog uništenja kvalitete života u općini’, odnosno usvojeni su zahtjevi koji onemogućavaju gradnju spalionice otpada i pratećih postrojenja.

Građani ponovno uznemireni

- Danas, na žalost niti dva puna mjeseca kasnije, građani općine Konjščina ponovno su uznemireni temom SPALIONICE, kompostana i ostalog otpadnog miljea u općini Konjščina. Priča se da su u tijeku pregovori oko prodaje našeg Komunalca HIS-u. Priče o prodaji Komunalca postale su glavna tema svih formalnih i neformalnih okupljanja kako u općini Konjščina, tako i šire, u susjednim općinama pa i onima koje su nam malo dalje i s kojima ne graničimo direktno. Priča se kako HIS i gospodin Hrženjak kupuju zemlju uz Kamenolom u Orešju – tu, odmah “iza brega”. Ne moramo Vam, sigurni smo, opisivati koje je to sve nove strahove, nezadovoljstva i ljutnje popraćene teorijama o korištenju Kamenoloma tek otvorilo. Zašto tako blizu Konjščine? Poštovani gospodine Načelniče, ljubazno Vas stoga molimo, zbog mira svih nas – Vas, nas, građana općine Konjščina, građana susjednih općina, naše djece koja će, nadamo se i želimo to, nastaviti živjeti i raditi u ovom našem lijepom, zelenom i čistom, nezagađenom kraju – odgovorite nam javnim putem na ovo Javno pismo i dajte nam svima, zainteresiranima i spomenutima, točnu informaciju što se trenutno događa oko Komunalca. Da li postoje temelji za te neugodne i nepotrebne priče koje nam svima donose brigu i odnose mir i štete svima? Da li se stvarno, uz svu zemlju koju ste već prodali te nakon prodaje Plina - što nitko nije mogao razumjeti, priprema i prodaja Komunalca, posljednjeg poduzeća u vlasništvu Općine? Da li je istina da je ponovno jedini zainteresirani kupac HIS, odnosno gospodin Hrženjak, koji je već kupio veliki dio poljoprivrednog zemljišta da bi na njemu sagradio Spalionicu i da opet nema javnog natjećaja? Da li je stvarno istina da su jedina proizvodna zanimanja koja možete zamisliti kao svoju ostavštinu budućnosti Konjščine - zanimanja obrade otpada – pitaju u KESK – u.

Odgovor načelnika

Od načelnika Krznara stigao je odgovor, a on tvrdi da je sve navedeno ‘čista insinuacija I neistina’. – Na našu sreću Komunalac Konjščina je stabilna komuinalna tvrtka u većinskom vlasništvu Općine Konjščina. Mnogi koji su se u negativnom kontekstu izjašnjavali o Kumunalcu danas u istome traže posao. O prodaji Komunalca nikad se ni s kim nije razgovaralo niti je ikada bilo riječi o prodaji na bilo kojem službenom ili neslužbenom sastanku. Ne mogu i ne želim se osvrtati na tekstove koji se odnose na pojedine osobe i događaje gdje se u raspisu piše ‘Priča se…’. Niti znam tko priča niti temeljem kojih argumenata (ne argumenata). Građani sami neka zaključe kuda ih vodi ovakav vid komunikacije – kaže Krznar. - Ponovno ističem da su udjeli u Plinu Konjščina mijenjani za udjele u Komunalcu i to iz više razloga o čemu su članovi Općinskog vijeća bili upućeni i donijeli odluku prije provedbe. Općina Konjščina tvrtki HIS, a ni gosp. Hrženjaku nije prodala ništa, pa ni kvadrata zemljišta I nije mogla raspisivati javni natječaj za kupnju ili prodaju privatnog zemljišta. Zakonom o vlasništvu I drugim stvarnim pravima utvrđeno je u kojim slučajevima ia zašto JLS raspisuje natječaj. Sve vaše laži i insinuacije s gnjušanjem odbacujem i poručujem piscima koji se skrivaju iza udruge KESK: U laži su kratke noge – poručio je načelnik.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook