Prethodni članak
Sljedeći članak

Katarina Kanceljak, kandidatkinja za načelnicu Općine Veliko Trgovišće: 'Moja su slika općine sretni i zadovoljni ljudi'


Katarina Kanceljak nestranačka je kandidatkinja na SDP-ovoj listi za načelnicu Općine Veliko Trgovišće, a svoj je program predstavila u četvrtak u Velikom Trgovišću.

Kanceljak je magistra primarnog obrazovanja i županijska potpredsjednica Foruma mladih SDP-a. Svoj je program za predstojeće lokalne izbore sažela u pet važnih točaka, a njezina su slika općine prije svega sretni i zadovoljni ljudi, kazala je zahvalivši SDP-u na podršci.

 

- Smatram da skupina mladih i obrazovanih stručnjaka koja stoji iza mene može pridonijeti kvalitetnijem životu svih stanovnika općine. Kao prvo, izuzetno nam je važna transparentnost proračuna, njegovo zajedničko kreiranje u suradnji s predstavnicima mjesnih odbora. Druga točka našeg programa je jačanje gospodarstva i turizma stvaranjem pozitivne klime za dovođenje novih investitora u gospodarske zone te jačanje poljoprivrednih gospodarstava, ali i obnova, održavanje i izgradnja cesta te nogostupa i biciklističkih staza, što će pridonijeti povezivanju turističkih domaćinstava i promoviranju naših kulturnih dobara – istaknula je Kanceljak.

Važna točka programa je i skrb o djeci, mladima i starijim osobama, a kandidatkinja za načelnicu naglasila je da je jedan od ciljeva da Općina Veliko Trgovišće postane Općina - prijatelj djece.

- Želimo osnovati Savjet mladih, osigurati smještaj u dječjem vrtiću za svu djecu predškolske dobi, uvesti produženi boravak za učenike od 1. do 3. razreda osnovne škole. Također, zalagat ćemo se za pružanje pomoći starijim žiteljima, kako u domovima za starije, tako i kod kuće – kazala je Kanceljak naglasivši i važnost adekvatne zdravstvene skrbi dostupne svim žiteljima, kao i izgradnju prijeko potrebne zdravstvene ambulante u Dubrovčanu.

 

Iz svog je programa Kanceljak izdvojila i suradnju s udrugama koje djeluju na području općine Veliko Trgovišće, kao i s mjesnim odborima jer oni, kazala je, najbolje znaju što je svakom naselju potrebno.

- Peta točka programa vezana je za današnji dan, Dan planeta Zemlje. Ne smijemo zanemariti brigu o okolišu i životinjama, a svima nam treba biti u interesu očuvati zelena područja, proširiti zelene otoke, poticati seoska domaćinstva u uzgoju domaćih životinja i brinuti o napuštenim kućnim ljubimcima – rekla je Kanceljak obećavši da će se zalagati za suradnju, konstruktivnost, okrenutost budućnosti, poštovanju i uvažavanju.

- Ovdje, na početku kampanje, želim naglasiti da zajedno možemo izgraditi bolju budućnost – poručila je kandidatkinja za načelnicu.

Podršku u kandidaturi pružili su joj potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek.

 

SDP u Krapinsko-zagorskoj županiji ima 13 žena za kandidatkinje za najodgovornija upravljačka mjesta u županiji, istaknuo je Hajdaš Dončić.

- Jedna od tih žena je i naša kandidatkinja za načelnicu općine Veliko Trgovišće. Osoba koja poznaje Veliko Trgovišće, koja zna kako skrivene resurse ili skrivene potencijale u općini učiniti ljudima dostupnijim. I ono što je najvažnije, osoba kojoj je mještanin i mještanka uvijek na prvom mjestu. Infrastrukturni projekti dolaze i prolaze, netko ih radi brže, netko ih radi sporije, netko završi za šest mjeseci, netko za 12, ali bez ljudskog dodira, bez te socijalne komponente „džaba vam novci moji sinovci” - poručio je Hajdaš Dončić.

 

Zamjenica župana i kandidatkinja za novi mandat na toj funkciji Jasna Petek istaknula je da Katarini Kanceljak daje punu podršku u svoje osobno te u ime župana Željka Kolara.

- Veliko Trgovišće zaslužuje mladu, energičnu ženu kao što je Katarina, a Krapinsko-zagorska županija ima velike planove za Veliko Trgovišće, kao što ima i za sve ostale jedinice lokalne samouprave. Ono što želim izdvojiti među planovima za buduće razdoblje su područna škola u Dubrovčanu koju ćemo energetski obnoviti, gdje ćemo zajedno s Općinom izgraditi dvoranu, a namjeravamo i završiti energetsku obnovu Osnovne škole u Velikom Trgovišću – kazala je Petek, poželjevši kandidatkinji za načelnicu uspjeh pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook