Prethodni članak
Sljedeći članak

Katarina Kanceljak, kandidatkinja za načelnicu Općine Veliko Trgovišće: 'Moja su slika općine sretni i zadovoljni ljudi'


Katarina Kanceljak nestranačka je kandidatkinja na SDP-ovoj listi za načelnicu Općine Veliko Trgovišće, a svoj je program predstavila u četvrtak u Velikom Trgovišću.

Kanceljak je magistra primarnog obrazovanja i županijska potpredsjednica Foruma mladih SDP-a. Svoj je program za predstojeće lokalne izbore sažela u pet važnih točaka, a njezina su slika općine prije svega sretni i zadovoljni ljudi, kazala je zahvalivši SDP-u na podršci.

 

- Smatram da skupina mladih i obrazovanih stručnjaka koja stoji iza mene može pridonijeti kvalitetnijem životu svih stanovnika općine. Kao prvo, izuzetno nam je važna transparentnost proračuna, njegovo zajedničko kreiranje u suradnji s predstavnicima mjesnih odbora. Druga točka našeg programa je jačanje gospodarstva i turizma stvaranjem pozitivne klime za dovođenje novih investitora u gospodarske zone te jačanje poljoprivrednih gospodarstava, ali i obnova, održavanje i izgradnja cesta te nogostupa i biciklističkih staza, što će pridonijeti povezivanju turističkih domaćinstava i promoviranju naših kulturnih dobara – istaknula je Kanceljak.

Važna točka programa je i skrb o djeci, mladima i starijim osobama, a kandidatkinja za načelnicu naglasila je da je jedan od ciljeva da Općina Veliko Trgovišće postane Općina - prijatelj djece.

- Želimo osnovati Savjet mladih, osigurati smještaj u dječjem vrtiću za svu djecu predškolske dobi, uvesti produženi boravak za učenike od 1. do 3. razreda osnovne škole. Također, zalagat ćemo se za pružanje pomoći starijim žiteljima, kako u domovima za starije, tako i kod kuće – kazala je Kanceljak naglasivši i važnost adekvatne zdravstvene skrbi dostupne svim žiteljima, kao i izgradnju prijeko potrebne zdravstvene ambulante u Dubrovčanu.

 

Iz svog je programa Kanceljak izdvojila i suradnju s udrugama koje djeluju na području općine Veliko Trgovišće, kao i s mjesnim odborima jer oni, kazala je, najbolje znaju što je svakom naselju potrebno.

- Peta točka programa vezana je za današnji dan, Dan planeta Zemlje. Ne smijemo zanemariti brigu o okolišu i životinjama, a svima nam treba biti u interesu očuvati zelena područja, proširiti zelene otoke, poticati seoska domaćinstva u uzgoju domaćih životinja i brinuti o napuštenim kućnim ljubimcima – rekla je Kanceljak obećavši da će se zalagati za suradnju, konstruktivnost, okrenutost budućnosti, poštovanju i uvažavanju.

- Ovdje, na početku kampanje, želim naglasiti da zajedno možemo izgraditi bolju budućnost – poručila je kandidatkinja za načelnicu.

Podršku u kandidaturi pružili su joj potpredsjednik SDP-a Hrvatske i predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić i zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek.

 

SDP u Krapinsko-zagorskoj županiji ima 13 žena za kandidatkinje za najodgovornija upravljačka mjesta u županiji, istaknuo je Hajdaš Dončić.

- Jedna od tih žena je i naša kandidatkinja za načelnicu općine Veliko Trgovišće. Osoba koja poznaje Veliko Trgovišće, koja zna kako skrivene resurse ili skrivene potencijale u općini učiniti ljudima dostupnijim. I ono što je najvažnije, osoba kojoj je mještanin i mještanka uvijek na prvom mjestu. Infrastrukturni projekti dolaze i prolaze, netko ih radi brže, netko ih radi sporije, netko završi za šest mjeseci, netko za 12, ali bez ljudskog dodira, bez te socijalne komponente „džaba vam novci moji sinovci” - poručio je Hajdaš Dončić.

 

Zamjenica župana i kandidatkinja za novi mandat na toj funkciji Jasna Petek istaknula je da Katarini Kanceljak daje punu podršku u svoje osobno te u ime župana Željka Kolara.

- Veliko Trgovišće zaslužuje mladu, energičnu ženu kao što je Katarina, a Krapinsko-zagorska županija ima velike planove za Veliko Trgovišće, kao što ima i za sve ostale jedinice lokalne samouprave. Ono što želim izdvojiti među planovima za buduće razdoblje su područna škola u Dubrovčanu koju ćemo energetski obnoviti, gdje ćemo zajedno s Općinom izgraditi dvoranu, a namjeravamo i završiti energetsku obnovu Osnovne škole u Velikom Trgovišću – kazala je Petek, poželjevši kandidatkinji za načelnicu uspjeh pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, dok su duža čekanja zabilježena na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku, a Republikom Slovenijom na izlasku. Na auto...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program