Prethodni članak
Sljedeći članak

Kapela sv. Marka Križevčanina ide u kompletnu obnovu, Grad osigurao 50.000 eura


Grad Krapina je ove godine imao nekoliko javnih natječaja za financiranja udruga. Posljednji od njih bio je javni poziv za financiranje projekata vjerskih zajednica na području grada Krapine. Iznos od 50.000 eura ostvarila je župa Mihovljan pa je danas u krapinskoj Gradskoj vijećnici održano potpisivanje ugovora, a potpisali su ga gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović i upravitelj župe Mihovljan, velečasni Matija Vragović.

- U ovoj smo godini, preko natječaja za udruge u poljoprivredi sklopili ugovor u iznosu 9.000 eura, za pokroviteljstva manifestacija i događanja u kulturi ugovor od 5.000 eura, a u sportu 11.5000. eura. Nadalje, za udruge u socijalnoj skrbi i zdravstvu potpisani su ugovori u vrijednosti od 23.950 eura, za udruge u sportu i rekreaciji 9.000 eura, a za udruge u kulturi 68.000 eura – podsjetio je Gregurović.

Na području administrativnog dijela grada Krapine djeluje nekoliko župa, a Grad Krapina se, kako je izjavio gradonačelnik, svake godine uključuje u uređenje sakralnih objekata koje su nam na ponos. - Prijašnjih godina značajna sredstva su uložena u Franjevački samostan, odnosno crkvu sv. Nikole, naše župne crkve, a onda i kapelica u Polju Krapinskom i Žutnici – rekao je gradonačelnik.

- Javili smo se na natječaj kao župa za obnovu za kapelu sv. Marka Križevčanina u Donjoj Šemnici koja je centar vjere i duhovnosti na ovom području. Prepoznata je potreba za obnovom, a radovi će uključiti sanaciju vlage, drenažu, hidroizolaciju, kompletno unutarnje uređenje te fasadu i stolariju. Naša je župa duhovno bogata pa zahvaljujem na pomoći za ovaj projekt koji će se realizirati do kraja ove godine – rekao je velečasni Vragović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook