Prethodni članak
Sljedeći članak

JUBILEJ: Obilježen 80. rođendan Poljoprivredne zadruge Krapina

Počelo se s udruživanjem malih poljoprivrednika i otkupom njihovih proizvoda, a najbolje trenutke zadruga je proživljavala 70 – ih i 80 – ih godina prošlog stoljeća


Povodom 80. godišnjice osnivanja Poljoprivredne zadruge Krapina, danas je u Velikoj Vesi održana prigodna svečanost.

Vlado Kranjčec, upravitelj PZ Krapina, istaknuo je da je zadovoljan što je zadruga uspjela, unatoč raznim režimima, u tih 80 godina preživjeti i opstati.


- Počelo se s udruživanjem malih poljoprivrednika i otkupom njihovih proizvoda, a najbolje trenutke zadruga je proživljavala 70 – ih i 80 – ih godina prošlog stoljeća. Danas zadruga zapošljava 9 zaposlenika, za razliku od nekad kada ih je bilo i više od 200. Međutim, zadruga uredno posluje, izvršava sve svoje obaveze prema državi, banci, zaposlenicima i bavi se prvenstveno proizvodnjom jabuka, soka i octa od jabuka. Imamo dobru suradnju s lokalnim trgovačkim lancima, prisutni smo na tržištu Krapinsko – zagorske županije, Grada Zagreba i Sisačko – moslavačke županije – rekao je Kranjčec.


Čestitke na jubileju uputio je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. - 80 godina firme koja se bavi poljoprivredom je rijetkost i veliki doseg, bez obzira što je nekada bio puno većim obim poslova i proizvodnje, i mljekarstvo i stočarstvo i vinogradarstvo. Uz ovakvu politiku, subvencije koje radimo kroz mjere ruralnog razvoja, ne samo mi na području Krapinsko – zagorske županije, zatim i kroz novu financijsku omotnicu koja će omogućiti povlačenje bespovranih sredstava za vaša ulaganja koja su, za vašu veličinu do 70 posto bespovratnih sredstava, otvara se jedna potpuno nova mogućnost novih investicija i ulaganja, a to znači povećanje proizvodnje i povećanje broja zaposlenih – rekao je Kolar.

Ovom je prilikom dodijelio i zahvalnicu Krapinsko – zagorske županije zadruzi, za dugogodišnji doprinos razvoju poljoprivrede. - Poljoprivredna je proizvodnja najteža proizvodnja, to je proizvodnja na otvorenom i vi možete napraviti sve najbolje što možete, ali dođe neka elementarna nepogoda, tuča, mraz ili nevrijeme i sve ode – rekao je župan.

Priznanja je PZ Krapina dodijelila i Krapinsko – zagorskoj županiji, Trgocentru Zabok i dugogodišnjoj djelatnici Nadici Topolovec, a zahvalnicu za uspješnu poslovnu suradnju je dobila firma MIP Sisak.

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook