Prethodni članak
Sljedeći članak

Još više ograničen broj ljudi na okupljanjima, ugostitelji mogu raditi do 22 sata, 22 do 6 sati zabrana prodaje alkohola, maske obavezne na stajalištima, sajmovima...

Ove epidemiološke mjere na snagu stupaju 12. studenoga i trajat će do 30. studenoga.


Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je na prijedlog Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije donio nove mjere.

Na javnim događajima i okupljanjima u zatvorenim i na otvorenim prostorima (koncerti, profesionalne umjetničke izvedbe i programi, kino projekcije, izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, sajmovi, sjednice skupština, vjerska okupljanja i dr.), izuzev sjednica predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, može prisustvovati najviše 30 osoba.
Na sahranama i posljednjim ispraćajima sućut ožalošćenima se i dalje ne smije izražavati bliskim kontaktom, a karmine se ne održavaju. Sva okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima na kojima sudjeluje više od 15 osoba organizator je obvezan prijaviti Službi civilne zaštite Krapina putem elektroničke pošte ([email protected]). Na snazi je i obveza vođenja evidencije sudionika okupljanja u zatvorenim i na otvorenim prostorima na kojima se okuplja više od 15 osoba, s osnovnim informacijama (ime, prezime i broj telefona prisutnih osoba), koje se obavezno čuvaju 14 dana te se u slučaju potrebe predaju županijskoj epidemiološkoj službi – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek – Jambrek.

Na snazi je i zabrana posjeta korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba te odraslih osoba s invaliditetom, uključujući i nesrodničke udomiteljske obitelji, uz iznimku korisnika koji su u terminalnoj fazi, kojima su dopušteni posjeti u trajanju od 15 minuta, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u posjetu može biti samo jedan posjetitelj istovremeno. Zabranjen je i izlazak korisnika izvan prostora pružatelja usluga smještaja za starije i nemoćne osobe i odrasle osobe s invaliditetom, osim ako je on uvjetovan medicinskim razlozima.
Preporučuje se zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblike usavršavanja zaposlenika.

Radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata ograničava se na 22 sata, a od 22 do 6 sati na snazi je zabrana prodaje alkoholnih pića. Obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima kao što su autobusna i željeznička stajališta, sajmovi i drugi otvoreni prostori na kojima nije moguće održavati fizičku udaljenost od najmanje dva metra.

Kad je o školama riječ načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije Anđelko Ferek Jambrek izjavio je da je trenutno pozitivno 20 učenika, a 369  ih je u samoizolaciji. Također je pozitivno 18 djelatnika škole i 26 u samoizolaciji. Ukupno na području ove županije je pet razrednih odjela u samoizolaciji, a dvije škole idu po C modelu odnosno online. Sve ostale škole rade normalno što znači da je situacija u školama povoljna i stabilna – rekao je Ferek Jambrek. Očekuje se i da će 13 studenog i škole u Zlataru i Belcu s online nastave prijeći na model A.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom kroz Gorski kotar (DC3). Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodo...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program