Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedan kapitalni projekt u Konjščini: Kreće dogradnja dječjeg vrtića


Na području općine Konjščina kreće se u još jedan kapitalan projekt i to projekt dogradnje Dječjeg vrtića Konjščina. Nakon provedenog postupka javne nabave, za izvođača je odabrana Vodoprivreda Zagorje d.o.o., s čijim je direktorom Tomislavom Harapinom ugovor u vrijednosti od 584.308,02 eura potpisala općinska načelnica Anita Krok.

Ovim projektom predviđena je dogradnja vrtića za novih 40 mjesta za predškolsku djecu, a radovi na dogradnji trebali bi početi u narednim danima.

Dodajmo da je projekt sufinanciran u sklopu NPOO, pri čemu je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Općini Konjščina dodijelilo 326.400,00 eura bespovratnih sredstava, koliko je bilo i moguće dobiti u tom trenutku prijave.

Kako je istaknula načelnica Krok, djeca su najveće blago, stoga je prioritet Općine osigurati im usluge i uvjete kvalitetnog predškolskog odgoja i obrazovanja.

- Mjesto u dječjem vrtiću i dalje smatram najvažnijom demografskom mjerom koja jedina usklađuje privatni i profesionalni život roditelja, a djeci pruža primarnu socijalizaciju. Dio sredstava za dogradnju stiglo nam je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, a ostatak sredstava osigurati će se iz proračuna Općine Konjščina i sredstava pristiglih za sufinanciranja vrtića - rekla je načelnica Krok te istaknula kako bi radovi trebali krenuti u narednim danima kako bi sve bilo spremno do početka rujna ove godine.

- Ovim putem molim sve roditelje i zaposlenike za razumijevanje prilikom izvođenja radova – poziva načelnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook