Prethodni članak
Sljedeći članak

'Još ima branitelja koji imaju neriješen status, koji žive u lošim uvjetima ili nisu riješili prihodovna pitanja. To uz pomoć zagorskih udruga rješava KZŽ'

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina organizirala je 20. Susrete branitelja


Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina je i ove godine organizirala druženje na svojem jezeru u Bedekovčini. Ujedno su kod spomenika u centru Bedekovčine položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje.

 

 

 – Riječ je o 20. Susretima branitelja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina koji smo željeli obilježiti na Dan državnosti na 29. godišnjicu Oružanih snaga Hrvatske. Ovdje je osam braniteljskih udruga s kojima smo prijatelji i s kojima surađujemo – rekao je Stjepan Jaković, predsjednik Udruge dodajući da se znalo da će mjere popustiti već 27. da bi se okupilo i više ljudi. – Smanjili smo i aktivnosti te se danas natječemo u ribolovu, visećoj kuglani i belotu – rekao je Jaković.

 

 

Načelnik Darko Ban rekao je kako je Dan državnosti poseban dan za branitelja s područja Općine Bedekovčina. -  Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina jedna je od najaktivnijih udruga iz Bedekovčine na koju se uvijek možemo osloniti, a pomažu pri organiziranju raznih bedekovčanskih manifestacija, ali i ostalim aktivnostima s područja općine Bedekovčina – istaknuo je načelnik dodajući kako mu je drago da su ovdje branitelji iz cijele Hrvatske. – Nadam se da će svi danas uživati, lijepo se družiti kao i svake godine te nositi lijepe uspomene iz naše Bedekovčine – poručio je Ban.

 

 

Događaju je nazočio župan Željko Kolar koji je iskoristio priliku da čestita svim stanovnicima Krapinsko-zagorske županije Dan državnosti. - Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina jedna je od niza braniteljskih udruga s područja Krapinsko-zagorske županije koja je izuzetno aktivna. Ove godine 20. puta zaredom ovim sportskim druženjem braniteljskih udruga, koji ne samo iz područja županije već i prijatelja iz Jarmine i onih iz drugih dijelova Hrvatske. Bitno je da braniteljske udruge okupljaju svoje članove jer na taj način dolazimo do informacija u kakvim uvjetima branitelji žive, jesu li uspjeli iskoristiti pogodnosti koje im zakon s pruža s jedne strane. S druge strane, na ono što zakonom nije regulirano i ono što je i Ministarstvu branitelja i nama izmaklo iz videokruga, upozoravaju branitelji kako bi te probleme mogli mi rješavati. Nažalost, nakon toliko godina od završetka rata ima još branitelja koji nisu riješili svoj status, ima onih branitelja koji žive u izuzetno lošim stambenim uvjetima, ali i onih koji nisu riješili svoja prihodovna pitanja i te stvari uz pomoć udruga rješava Krapinsko-zagorska županija – istaknuo je župan Kolar.

 

 

 

Počasni građanin općine Bedekovčina i donedavni potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić otvorio je sportske igre branitelja. – 29 je godina od formiranja Zbora Narodne garde i Hrvatske vojske te 30 godina od Dana državnosti odnosno dana kad je konstituiran prvi demokratski liberalni parlament na ovim prostorima koji je donio dašak liberalne demokracije. To je možda najvrednije što je čovječanstvo humanističkim razvojem u 20. i 21. stoljeću 'izumilo'. To nam omogućava da izrazimo svoje stavove i da živimo u toleranciji i miru zahvaljujući vama braniteljima i da svi radimo ono što je najbolje za našu Republiku Hrvatsku – istaknuo je Hajdaš Dončić.

Događaju je nazočio i zapovjednik 103. brigade Hrvatske vojske, umirovljeni pukovnik i načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook