Prethodni članak
Sljedeći članak

Jelena Pišković najuzornija zagorska seoska žena

Na županijskom izboru «Uzorne Hrvatske seoske žene» kojeg je ovog vikenda organizirala Krapinsko-zagorska žu


Na županijskom izboru «Uzorne Hrvatske seoske žene» kojeg je ovog vikenda organizirala Krapinsko-zagorska županija titulu Najuzornije ponijela je Jelena Pišković iz Oroslavja.


Prva pratilja Najuzornije žene je Ana Krznar iz Martinca Orehovičkog dok je druga pratilja Marija Sitar iz Gornjeg Jesenja, a sve tri gospođe će ići na državno natjecanje koje će se održati 14. listopada 2006. godien u Jasenovcu.

Županijski izbor se održao u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, a za dobru zabavu brinuo se domaći glazbeni sastav Podvinčani. Ukupno je na izboru bilo pet seoskih žena, a prve tri su natjecateljice su dobile vrijedne nagrade.

Cilj tog izbora je promocija vrijednosti i važnosti žene na selu i gospodarstvu, te podizanje kvalitete življenja na seoskom domaćinstvu i očuvanje kulturne baštine. Županijskim izborom Najuzornije seoske žene promoviramo Krapinsko-zagorsku županiju, ali i općine i gradove iz kojih dolaze.

Najuzornija hrvatska seoska žena svojom osobnošću simbolizira vrijednost i važnost kreativne, poduzetne žene na selu i u gospodarstvu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom, a naročito na našem zagorakom selu, sačuvanju obitelji i kulturne baštine, te poboljšanju položaja seoske žene u hrvatskom društvu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook