Prethodni članak
Sljedeći članak

JEDINSTVENI SAT POVIJESTI: Osnovnoškolci iz Brestovca Orehovičkog u sklopu terenske nastave posjetili Dinamov stadion i Spomen dom 'Tigrova'


U sklopu projekta „Djeca i hrvatski branitelji – istina o Domovinskom ratu“ kojeg pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja provodi udruga „Tigrovi Krapinsko-zagorske županije“ 50-ak osnovaca iz Brestovca Orehovičkog u srijedu je bilo na terenskoj nastavi u Zagrebu.

U plavim odajama

Učenici su prvo obišli stadion GNK Dinama te se iz prve ruke uvjerili kako izgleda život profesionalnih nogometaša. Učenici su zavirili u odaje u kojima su pripremane velike pobjede, podignuti brojni pehari te izbliza vidjeli što se događa iza zastora sportske pozornice,kada se ugase reflektori. Mali Brestovčani su se puni dojmova pozdravili s ljubaznim djelatnicima GNK-a Dinama, a tko zna, možda se među njima kriju nasljednici Dominika Kotarskog i Igora Postonjskog, nekada učenika brestovečke osnovne škole, a danas uspješnih nogometaša.  

„Cilj nam je da djeca upoznaju istinu o Domovinskom ratu“

Potom su u Spomen domu Tigrova u Rakitju, đake iz Brestovca dočekali umirovljeni pripadnici legendarne postrojbe proslavljene u Domovinskom ratu. S ratnim putem „Tigrova“ od prvog vatrenog okršaja u Pakracu, preko „Krvavog Uskrsa“ pa sve do pobjedonosne „Oluje“ učenike je upoznao umirovljeni general Željko Andabak, a potom su učenici pogledali i dokumentarni film.

Ravnatelj OŠ Stjepana Radića, Zdenko Kobeščak zahvalio je domaćinima na jedinstvenom satu povijesti te je uslijedila razmjena prigodnih poklona, a i brestovečki su osnovci za uspomenu na ovaj susret također dobili prigodni dar.

– Cilj nam je da djeca kroz povijest stvaranja Jedinice za posebne namjene MUP-a RH, „Tigrova“ iz Rakitja, upoznaju istinu o Domovinskom ratu. Također, vrlo je vrijedan i obilazak stadiona u Maksimiru, gdje su neredi u svibnju 1990. na neki način bili uvertira u Domovinski rat – zadovoljan je uspješnom provedbom ove zanimljive terenske nastave predsjednik udruge „Tigrovi KZŽ“ umirovljeni bojnik Željko Herceg.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook