Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedanestero članova zabočkog 'Olimpa' osvojilo 202 medalje na Prvenstvu Hrvatske Regije 4 u Sisku


Na 25 metarskom bazenu ŠRC Sisak u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza i PK Sisak JANAF održano je Prvenstvo Hrvatske Regije 4 u plivanju, na kojem je nastupilo 110 plivača i plivačica iz trinaest klubova ova regije u koju spada i PK Olimp Zabok. Olimpovci su put Siska pod vodstvom trenera Ivice Androića krenuli sa sedam plivača: Petar Pavalić, Patrik Erceg, Leon Novak, Enio Horvat, Niki Horvat, Ivan Fučkar i Patrik Dinjar i četiri plivačice: Emma Horvat, Vanja Bartol, Hana Blažević i Nadja Gorupić. Plivačice i plivači su bili podijeljeni u kategorije seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora. Sve utrke su održane kao finalne, a kategorije su bile otvorene što znači da su mlađi i napredniji natjecatelji u jednoj utrci osvajali medalje u više dobnih kategorija.

U Zagorje se Olimp vratio s čak 202 medalje, od toga 98 pojedinačnih, dok su ostale izborene u štafetnim utrkama. U pojedinačnom dijelu natjecanja osvojeno je 37 zlata, 42 srebra i 19 bronci, a u štafetnom 61 zlato, 82 srebra i 59 brončanih medalja.
Po 35 medalja osvojile su Emma Horvat i Vanja Bartol, Leon Novak osvojio je 28 medalja, a Hana Blažević zaustavila se na 20 medalja. Slijede Patrik Ercega s 19, Nadja Gorupić sa 17, Petar Pavalić sa 16, Enio Horvat osvojio je 9, Niki Horvat i Ivan Fučkar po 8, a Patrik Dinjar 7 medalja.

Olimpovci su ovo natjecanje odradili na najvišoj mogućoj razini i pokazali vrhunsku spremu za predstojeće Prvenstvo Hrvatske koje će se održati od 20. do 23.12.2022. u Rijeci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook