Prethodni članak
Sljedeći članak

JEDAN VOZIO 213 KM/H: Hvalili se divljačkom vožnjom na društvenim mrežama i zaradili prijave

Objavili su snimke na društvenim mrežama


Na društvenoj mreži 20-godišnji hrvatski državljanin objavio je svoju video snimku prekoračenja brzine vožnje osobnim vozilom. Postupanjem policijskih službenika prometne policije Krapina utvrđeno je kako je 20-godišnji hrvatski državljanin 18. travnja 2020. godine oko 20,00 sati na DC 1, sa osobnim vozilom upravljao prosječnom brzinom od 186 kilometara na sat iako je na navedenom dijelu prometnice, van naselja brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.
Vozaču će zbog počinjenog prekršaja iz čl. 54. st.2. i čl. 47. st. 3., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, biti izdan obavezni prekršajni nalog u iznosu od 5.300 kn i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec, izvijestila je Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Isto tako na društvenoj mreži 22-godišnji hrvatski državljanin objavio je svoju video snimku prekoračenja brzine vožnje osobnim vozilom. Također je postupanjem policijskih službenika prometne policije Krapina utvrđeno kako je 22-godišnji hrvatski državljanin 2. svibnja 2020. godine oko 23,45 sati u Krapini, sa osobnim vozilom upravljao brzinom od 213 kilometara na sat iako je na navedenom dijelu prometnice u naseljeno mjestu brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 50 kilometara na sat.
Vozaču će zbog počinjenog prekršaja iz čl. 53. st.3. i čl. 47. st. 3., Zakona o sigurnosti prometa na cestama biti podnijet optužni prijedlog sa predloženom novčanom kaznom u iznosu od 10.300 kn i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook