Prethodni članak
Sljedeći članak

JAVIO SE ODVJETNIK PETRA BOČKAJA: 'Javnost ga je već osudila, no pravu presudu donijet će sud'

Prema savjetu odvjetničkog tima, gospodin Petar Bočkaj će svoju obranu iznositi isključivo na sudu, a ne u javnosti


Kako smo izvijestili 25. rujna, Krapinčanin Petar Bočkaj, 23-godišnji nogometaš Osijeka ide na sud zbog događaja od 1. ožujka ove godine, kad je u pijanom stanju na povratku s koncerta turbofolk pjevača Saše Matića svojim Mercedesom AMG E 43 razvalio prodajni prostor Inine benzinske postaje u Kanižlićevoj ulici u Osijeku.

Petar Bočkaj i njegov odvjetnik Vedran Pajić poslalali su priopćenje za javnost kojeg donosimo u cijelosti:

Tijekom prethodnih dana na nekolicini domaćih internetskih portala objavljena je informacija da je protiv moje stranke podignuta optužnica pred Općinskim sudom u Osijeku zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i kaznenog djela ne pružanja pomoći.

Kako to već biva, ova informacija je objavljena u priopćenjima Županijskog državnog odvjetništva u Osijeku, a zatim su je prijenijeli svi vodeći mediji u zemlji, a da ja kao branitelj, niti moja stranka prije nismo primili navedenu Optužnicu niti smo imali saznanja o istoj.

U objavi navedenih 'vijesti' novinari su uz činjenice koje su navedene u priopćenju državnog odvjetništva, dodavali svakojake navode tipa: 'Pijan razvalio pumpu i ozlijedio djelatnicu, klub ga prvo potjerao, a sad mu plaća odvjetnika' itd.

Ovakvim tendencioznim navodima stvara se u javnosti slika da je moja stranka već osuđena za kazneno djelo, pa čak se navodi i koje su predviđene kazne zatvora za pojedino djelo! Sve navedeno čini se s namjerom i ciljem da se o mojoj stranci stvori kriva slika u javnosti, a koja se kroz medije plasira i prezentira čitateljima.

Postupak potvrđivanja optužnice ne znači da je moja stranka kriva za ono što mu se predmetnom optužnicom stavlja na teret. Pravna kvalifikacija djela će biti predmet kaznenog postupka, u kojem će moja stranka aktivno sudjelovati i iznijeti svoju obranu.

Prema savjetu odvjetničkog tima, gospodin Petar Bočkaj će svoju obranu iznositi isključivo na sudu, a ne u javnosti. Smatramo da javnost nije mjesto gdje mu se treba suditi. U javnosti je već proglašen krivim i osuđen za navedeni događaj. Smatramo da ustavnom zajamčena presumpcija nevinosti još uvijek vrijedi u Republici Hrvatskoj do okončanja ovog kaznenog postupka.

Stoga Vas molimo, da moju stranku ne osuđujete unaprijed i istoga ne smatrate unaprijed krivim za događaj za koji ga se tereti državno odvjetništvo. Državno odvjetništvo kao tužitelj je samo jedna od stranaka u postupku, a isti kao druga stranka u postupku imam pravo na obranu u istome, u kojem će konačnu odluku ipak donijeti nepriristrani sud. Pred sudom nam predstoji borba u kojoj će se dokazivati što se točno dogodilo predmetne večeri i na koji način.

Moja stranka ne bježi od odgovornosti i posljedica koje su nastale i izražava još jednom žaljenje zbog cijelog događaja u kojem srećom nitko nije teže ozlijeđen. Ovakvi medijski natpisi svakako ne pridonose objektivnom utvrđivanju činjenica i nepristranosti suda.

Slijedom naprijed navedenog, molimo Vas da mojoj stranci omogućite fer i pošteno suđenje pred nadležnim sudom u Osijeku, gdje će se utvrđivati istina o cjelokupnom događaju, kao i objektivno medijsko praćenje istog sukladno pravilima novinarske struke i etike.

S poštovanjem,

Petar Bočkaj                                                       Odvjetnik Vedran Pajić

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook