Prethodni članak
Sljedeći članak

Jaki potres pogodio Japan! No to nije jedino zlo


Potres preliminarne magnitude 7.6 po Richteru pogodio je danas sjeverni dio središnjeg Japana, objavila je javna televizija NHK. Japanska meteorološka agencija izdala je upozorenje na tsunami duž zapadnih obalnih područja prefektura Ishikawa, Niigata i Toyama, prenosi Index.

Vjeruje se da će tsunami s valovima visine do 5 metara doseći Noto u prefekturi Ishikawa, prema meteorološkoj agenciji. Valovi viši od jednog metra pogodili su obalu grada Wajima u prefekturi Ishikawa, izvijestio je NHK.

Stanovnici obalnog područja Noto u prefekturi Ishikawa zamoljeni su da se "odmah evakuiraju na uzvisine", objavila je nacionalna televizija NHK. Podsjetimo, rečeno je kako bi valovi visoki čak 5 metara mogli doseći Noto. Vlasti su također izdale upozorenja na tsunami za susjedne prefekture Niigata i Toyama, upozoravajući da bi valovi tamo mogu doseći 3 metra.

Još uvijek nema izvješća o šteti. Južnokorejska meteorološka agencija najavila je da bi razina mora u istočnoj pokrajini Gangwon mogla porasti nakon potresa. Područje pogođeno potresom uključuje nuklearno postrojenje, priopćio je Tokyo Electric Power Co.

Operater elektrane priopćio je da provjerava ima li problema, ali nije bilo neposrednih izvješća o bilo kakvim nepravilnostima. Snažan potres i tsunami pogodili su sjeveroistočni Japan 11. ožujka 2011., dovodeći do smrti 18.000 ljudi. Katastrofa je uništila gradove i izazvala probleme u nuklearnoj elektrani u Fukushimi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook