Prethodni članak
Sljedeći članak

Izvode se zemljani radovi na spojnoj cesti Zabok - Krapina

Cesta Zabok – Krapina obećana nam je kao kompenzacija za krak magistrale prilikom gradnje autoceste Zagreb-Macelj...


Izgradnja spojne ceste Zabok – Krapina u duljini 13, kilometara krenula je u ljeto ove godine, a izvođači su uvedeni u posao krajem svibnja. Ugovorni izvoditelj radova je zajednica ponuditelja Viadukt d.d. i Zagorje Gradnja d.o.o., dok je usluga nadzora ugovorena s tvrtkom Investinženjering d.o.o..

Prema riječima glasnogovornice Hrvatskih cesta Tamare Pajić trenutno se izvode zemljani radovi na prvoj fazi. - Izveden je prvi sloj nasipa u duljini od četiri od ukupno šest kilometara, a radovi se izvode s obje strane gradilišta. Izvedeni su svi piloti za most preko rijeke Krapinčice. Izvode se AB propusti u trasi – rekla je glasnogovornica Pajić te dodala kako se vrši procjena za otkup zemljišta za izmještanje instalacija.

Inače, gradnja spojne ceste podijeljena jeu tri dionice. Duž trase spojne ceste predviđena je izgradnja ukupno 14 raskrižja, te izgradnja ukupno pet mostova preko rijeke Krapinice. Rok za dovršetak radova su dvije godine, a investicija vrijedna 43, 7 milijuna kuna (bez PDV-a).

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook