Prethodni članak
Sljedeći članak

IZREČENA PRESUDA: Sanader osuđen na 8 godina zatvora

Sanader je dobio 8 godina zatvora, a uračunava mu se vrijeme provedeno u istražnom

  • Jurica Galoic/PIXSELL

    Jurica Galoic/PIXSELL


Objavljena je nepravomoćna presuda u ponovljenom suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, njegovim nekadašnjim suradnicima, ali i HDZ-u kao prvoj stranci optuženoj za korupciju zbog izvlačenja novca preko marketinške agencije Fimi media. Ivo Sanader, Mladen Barišić, Branka Pavošević krivi su, a HDZ je odgovoran.

Sanaderu 8 godina zatvora
"Prvooptuženi Sanader organizirao grupu ljudi za počinjenje kaznenih djela. Barišić i Pavošević pripadali su toj grupi ljudi", navodi se u obrazloženju presude. "U vremenu od 2005. do 2009. u namjeri pribavljanja imovinske koristi, Sanader je naložio Branki Pavošević da novac koji preda Barišić ne evidentira u poslovnim knjigama. Dio tog novca Sanader je zadržao za sebe, a 8 milijuna kuna iskorišteno je za financiranje HDZ-a".

"Od 24 milijuna kuna, osam je otišlo u HDZ, dio je dan Sanaderu za put u SAD, te za odijela", govori sutkinja. "Ivo Sanader, kao službena i odgovorna osoba iskoristio je svoj položaj, Barišić je s namjerom pomogao, Branka Pavođević kao iskoristila položaj i ovlasti". Sanader je dobio 8 godina zatvora, a uračunava mu se vrijeme provedeno u istražnom, piše N1.

"HDZ je odgovoran što je od 2005. do 2009. kaznenim djelima Sanadera i Pavošević pribavio sebi nepripadno dobit od 14 milijuna kuna. Od Sanadera i članova obitelji oduzima se 275 tisuća kuna", nastavlja sutkinja. Utvrđen mu je nesrazmjer imovine u iznosu od 15 milijuna kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook