Prethodni članak
Sljedeći članak

IZMJENA ZAKONA O NAVIJAČIMA: Alkotestiranje na stadionu, za dvije velike pive u zatvor?

U Sabor ovaj tjedan stižu izmjene tzv. Zakona o navijačima prema kojemu bi prekršaj postalo i ako navijači odbiju alkotestiranje i test na drog


foto: ilustracija

U Sabor ovaj tjedan stižu izmjene tzv. Zakona o navijačima prema kojemu bi prekršaj postalo i ako navijači odbiju alkotestiranje i test na droge, donosi portal Vijesti.hr.

Prema novim izmjenama, svi koji napušu više od 0,5 promila alkohola u krvi na stadione neće moći ulaziti tako da se mogu očekivati duga čekanja na ulazima, a navijači koji se zateknu na tribinama s više od 0,5 promila bit će kažnjeni novčanom kaznom od 2.000 do 15.000 kuna ili zatvorom do 30 dana.

Predlaže se da i odijevanje može biti prekršaj. Navijači koji će maskirati lice radi prikrivanja identiteta bit će kažnjeni kaznom od 2.000 do 15.000 kuna ili zatvorom do 30 dana pa bi po tome i popularnog CRO Shreka mogli kazniti i to potpuno neopravdano.

Prekršaj bi postalo pozivanje i poticanje na tučnjavu ili napad na druge gledatelje, policiju i sportaše, no tu je kazna rigoroznija: od 5.000 do 25.000 kuna ili 30 do 60 dana zatvora. Zakon se pooštrava i zbog sukoba navijačkih skupina prije i poslije utakmica, poput onih na odmorištima

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook