Prethodni članak
Sljedeći članak

Izložba zidne keramike i tapiserija


Udruga umirovljenika Zlatar, u kojoj su organizirani umirovljenici s područja Grada Zlatara i susjednih općina Lobor i Mače, svake godine, u uspješnoj suradnji s Galerijom izvorne umjetnosti, organizira neko likovno zbivanje.

Ove godine opredijelili su se  za pogled u prošlost, u vrijeme naših baka koje su zidove svojega doma dekorirale  ukrasnim tanjurima, najčešće keramičkim, svih veličina i oblika. Najčešće dobivale su ih na dar ili ih same kupovale kao suvenir i uspomenu na razna putovanja. 

Tu i tamo zid bi krasila  i poneka  tapiserija, što je bilo rjeđe. Na stolovima, na tabletićima, stajale bi vaze. Taj pogled pripada prošlosti, jer mlađi naraštaji, slijedeći trendove, te su „rekvizite“ preselili u podrumski ili tavanski prostor, ne mareći odveć  što su njihovi najdraži s ljubavlju ih  prikupljali i čuvali za buduće naraštaje.

Izložba će u Galeriji biti otvorena u petak, 26. svibnja, u 19 sati. U prigodnom programu nastupit će učenici Osnovnih škola Ante Kovačića Zlatar i OŠ Bedekovčina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook