Prethodni članak
Sljedeći članak

Iz Općine Lobor pozivaju: Dajte svoj doprinos izradi što kvalitetnijih Pravilnika o dodjeli stipendija

Po prvi puta natječajem će biti obuhvaćene i sportske stipendije


Općina Lobor vodi brigu o tome da iz godine u godinu stvara što bolje uvjete za obrazovanje djece i mladih sa svog područja pa tako i ove godine nastavlja sa stipendiranjem svojih učenika i studenata. Upravo iz tog razloga, Općina je ovih dana objavila nacrt Pravilnika o dodjeli općinskih stipendija te ga uputila na javno savjetovanje.

Kako ističe načelnica Lobora Ljubica Jembrih, obrazovanje odnosno djeca i mladi visoko su im na listi prioriteta s ciljem da njihovi mladi stanovnici steknu što bolje obrazovanje kako bi bili konkurentni na tržištu rada. - Vodimo se mišlju kako je ulaganje u mlade, ulaganje u budućnost i nadamo se da će naše stipendije, roditeljima barem malo olakšati i smanjiti troškove školovanja njihove djece. Stoga pozivamo sve da se uključe u savjetovanje jer je veoma bitno da zajednički napravimo kvalitetan pravilnik po kojem ćemo stipendirati učenike i studente - naglašava načelnica Jembrih te dodaje kako će po prvi puta natječaj obuhvatiti i sportske stipendije. Tako bi pravo na sportsku stipendiju ostvarili kategorizirani sportaši čiji su rezultati vrjednovani i potvrđeni od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Učeničke i studentske stipendije bi se trebale dodjeljivati u tri kategorije, i to za nadarene učenike i studente, po socijalnom kriteriju te za deficitarna zanimanja. Utvrđeni su i kriteriji po kategorijama za učenike i studente te je određen sustav bodovanja i popis potrebne dokumentacije. Nacrt Pravilnika za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija, kao i obrazac za savjetovanje o istom dostupni su na internetskim stranicama Općine: http://lobor.hr/nacrt-pravilnika-o-dodjeli-stipendija-opcine-lobor-savjetovanje-s-javnoscu/, dok su pak nacrt Pravilnika o dodjeli sportskih stipendije te pripadajući obrazac dostupni na: http://lobor.hr/nacrt-pravilnika-o-dodjeli-sportskih-stipendija-sportasima-opcine-lobor-savjetovanje-s-javnoscu/.

Popunjeni obrazac s prilogom treba se dostaviti mailom na adresu [email protected] zaključno do 22. kolovoza do 12 sati. Po završetku savjetovanja, svi pristigli obrasci bit će javno dostupni na internetskoj stranici Općine Lobor. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook